Λατρεύεις τα τυροπιτάκια αλλά βαριέσαι να τα φτιάξεις;
Θέλεις ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ χωρίς πολύ προετοιμασία;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για πανεύκολα τυροψωμάκια με 5 υλικά, έτοιμα σε ελάχιστη ώρα, κατάλληλα για πρωινό και σνακ!
Υλικά
Ποιος δεν έχει φάει αυτά τα περιβόητα σοκολατένια δημητριακά στην παιδική του ηλικία;
Πόσες φορές αναζητάτε πιο υγιεινές επιλογές για δημητριακά πρωινού, που να μην περιέχουν όλη εκείνη τη ζάχαρη του εμπορίου;
Σήμερα σου έχω τα πιο εύκολα σοκολατένια
Αυγά, τα παρεξηγημένα!
Τι γνωρίζεις για τα αυγά και τι τελικά ισχύει;
Το αυγό ανατομικά αποτελείται από το κέλυφος ή αλλιώς τσόφλι, μία μεμβράνη ενδιάμεσα γνωστή ως κελυφική μεμβράνη, το ασπράδι ή αλλιώς λεύκωμα του αυγού
Μήπως λατρεύεις και εσύ το sushi?
Μήπως θέλεις να ετοιμάσεις μία πιο ελαφριά και απλή εκδοχή του στο σπίτι;
Σήμερα σου έχω τα πιο απολαυστικά shushi rolls με σολομό και αβοκάντο, έτοιμα σε 10 λεπτά, που μπορείς να καταναλώσεις
Πόσες φορές ψάχνεις να βρεις την τέλεια μπάρα πρωτεΐνης, που όμως να μην έχει ζάχαρη ή πάρα πολλές θερμίδες;
Μήπως έχεις διαβάσει τι περιέχουν όλες εκείνες οι μπάρες πρωτεΐνης του εμπορίου;
Είναι τελικά όντως πρωτεϊνικές;
Αν ανατρέξουμε σε μία
Αυξημένα τριγλυκερίδα! Μία από τις πιο κοινές βιοχημικές τιμές που παρατηρούμε αυξημένη!
Πως μπορούμε λοιπόν να το διαχειριστούμε διατροφικά;
Τι είναι τα τριγλυκερίδια;
Είναι εστέρες γλυκερόλης με 3 μόρια λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας. Συντίθενται κατά ένα ποσοστό στο ήπαρ
Μήπως κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς καφέ;
Τότε είσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις τα πάντα!
Ο καφές ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 600 μ.Χ. στην Αιθιοπία. Ο καφές
Ποιος δεν λατρεύει τα ζυμαρικά;
Οι Ιταλοί, μάλιστα τα θεωρούν ελιξίριο για τη ζωή τους!
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά, καθώς διαρκώς ακούμε λανθασμένα ότι: “Για να χάσεις βάρος πρέπει να κόψεις τα μακαρόνια!”
Τα μακαρόνια όπως και
Εσύ τι ξέρες για τον γλυκαιμικό δείκτη και το γλυκαιμικό φορτίο;
Τι διαφορά έχουν και τι τρόφιμα να επιλέξω;
Ο γλυκαιμικός δείκτης ορίζεται ως “η αύξηση της συγκέντρωσης της γλυκόζης στο αίμα, που προκαλείται δύο ώρες μετά την κατανάλωση
Μακαρόνια με λιγότερες θερμίδες;
Μήπως σου φαίνεται ένα ακόμη ψέμα;
Κι όμως δεν είναι!
Το άμυλο ανήκει στους πολυσακχαρίτες και αποτελείται από πολλά μόρια γλυκόζης ενωμένα μεταξύ τους με γλυκοζιτικούς δεσμούς.
Αμυλούχα τρόφιμα είναι:
Ψωμί και τα προϊόντα