Protein bread!

Αν θέλεις να φτιάξεις κι εσύ ένα ψωμάκι υψηλό σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά για να το απολαμβάνεις στο πρωινό σου ή στα κύρια γεύματα τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή!
Μπορείς να το συνδυάσεις με άπειρα υλικά της επιλογής σου είτε σε γλυκιά είτε σε αλμυρή εκδοχή και είναι κατάλληλο και για άτομα που ακολουθούν κετογονική διατροφή.
Υλικά για 4 μεγάλες φέτες
- 180 mL ασπράδι αυγού (4 ασπράδια)
- 30 γρ ηλιόσπορος
- 30 γρ σπόροι chia ή λιναρόσπορος
- 50 γρ ρυζάλευρο ή αλεύρι βρόμης
- 1 κ.γ. baking powder
- αλάτι πιπέρι πάπρικα ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ ή σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε μία μαρέγκα.
- Προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφριά με μία μαρίζ.
- Στρώνουμε σε μία φόρμα για κέικ μακρόστενη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
- Αποσύρουμε και κόβουμε στην μέση κάθετα και μετά στην μέση οριζόντια στο μέσο του ψωμιού για να προκύψουν ουσιαστικά 4 φέτες ψωμί.
DILET
- Κάθε φέτα αποδίδει περίπου 130 θερμίδες και τουλάχιστον 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια υδατανθράκων και 7 γραμμάρια λιπαρών.
- Ιδανικό για σνακ ακόμη και μόνο του αλλά και ως πρωινό μαζί με αβοκάντο, αυγό ή τυρί ή σολομό, λαχανικά ή και σε γλυκιά εκδοχή με cottage, μέλι, φρούτα κ.α.
- Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη για 2-3 μήνες.
- Μπορείτε να βάλετε ότι σπόρους θέλετε όπως κολοκυθόσπορο, παπαρουνόσπορο κ.α.
Καλή απόλαυση!