Pancakes με ροδάκινο!

Καλοκαιρινό πρωινό Κυριακής, σημαίνει PANCAKES!
Και τι πιο ελαφρύ και δροσιστικό από Pancakes με ροδάκινα;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για Pancakes ροδάκινο που θα απογειώσουν τα πρωινά του καλοκαιριού σου!
Υλικά για 12 τηγανίτες
- 1 αυγό
- 1 κούπα γάλα επιλογής
- 2 ροδάκινα μικρά ή 1 μεγάλο
- 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο ή ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια
- προαιρετικά 1-2 κ.σ. μέλι
- Για το σερβίρισμα: μέλι, ταχίνι, φιστικοβούτυρο, γιαούρτι-μαρμελάδα ροδάκινο, καρύδια, σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ λιώνουμε καλά το ροδάκινό μας ή το νεκταρίνι μας να γίνει πολτός.
- Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο ή το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αν το θέλετε πιο γλυκό σε αυτό το σημείο θα προσθέσετε και το μέλι.
- Προσθέτουμε μέσα το λιωμένο μας ροδάκινο και ξανά αναακτεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, την κανέλα, την βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να έχουμε την υφή για Pancakes/κέικ οπότε αν είναι πολύ πηχτό βάζουμε λίγο γάλα, αν είναι πολύ αραιό βάζουμε λίγο αλεύρι.
- Ψήνουμε τις τηγανίτες μας σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά από την μία πλευρά και μόλις βγάλουν φουσκάλες τις γυρνάμε για 3-4 λεπτά και από την άλλη σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε με υλικά της επιλογής μας. Ταιριάζουν τέλεια με μέλι, καρύδια και λίγο γιαούρτι!
DILET
- Κάθε τηγανίτα αποδίδει περίπου 90 θερμίδες χωρίς toppings όσο περίπου 1 φέτα ψωμί σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη με πολύ περισσότερες φυτικές ίνες.
- Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη από το αλεύρι ολικής και το ροδάκινο, κατάλληλα και για άτομα με προβλήματα ρύθμισης σακχάρου.
- Ανάλογα με τις ανάγκες μπορείτε να καταναλώσετε 3-4 τεμάχια με τα ανάλογα toppings.
- Αν θέλετε να τα κάνετε πιο πρωτεϊνικά μπορείτε μέσα στο μείγμα να προσθέσετε και 1-2 scoop πρωτεΐνης αφαιρώντας 20-40 γρ αλεύρι.
- Αν θέλετε να τα κάνετε gluten free χρησιμοποιήστε βρόμη ή ρυζάλευρο!
Καλή απόλαυση!