Νιόκι με μεσογειακή σάλτσα!

Θέλεις ένα πρωτότυπο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη που να μυρίζει Ελλάδα;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για μεσογειακά νιόκι, πλούσια σε πρωτεΐνη, έτοιμα σε μισή ώρα!
Υλικά για 2 μεγάλες μερίδες ή 3 μικρότερες
- 1 συσκευασία νιόκι 500 γρ
- 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3-4 ντοματίνια
- 3-4 μανιτάρια porobello
- 300 γρ cottage ή 120 γρ φέτα light ή ανθότυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμος, κάππαρη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι μαζί με τα καρυκεύματα και το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
- Παράλληλα προετοιμάζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για 2 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε και σουρώνουμε.
- Μόλις τα λαχανικά μας μαλακώσουν προσθέτουμε στο κέντρο και το τυρί της επιλογής μας και ξανά ψήνουμε για 10 λεπτά να λιώσει και αυτό.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα μπλεντάρουμε στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μία λεία υφή σαν σάλτσα.
- Τέλος, σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα νιόκι, τη σάλτσα και ανακατεύομε να δέσουν μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε με τις ελιές και την κάππαρη.
DILET
- Κάθε μεγάλη μερίδα αποδίδει περίπου 600 θερμίδες και τουλάχιστον 35 γραμμάρια πρωτεΐνης! Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες με βάση τις ανάγκες σας!
- Ιδανικό για γεύμα ακόμη και μετά την προπόνηση!
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και έξτρα υλικά όπως λαχανικά (σπαράγγια, κολοκυθάκι, μελιτζάνα) ή διαφορετικά τυριά όπως κασέρι, μυζήθρα.
- Αν θέλετε να προσθέσετε έξτρα πρωτείνη μπορείτε να βάλετε μέσα 2-3 κ.σ. διατροφική μαγιά που θα δώσει και έξτρα τυρένια γεύση.
- Gluten free!
Καλή απόλαυση!