Πίτσα χωρίς γλουτένη στο τηγάνι!

Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξουμε πίτσα σε λίγα μόλις λεπτά;
Μήπως περιμένεις κόσμο και θέλεις μία εύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει;
Μήπως έχεις δυσανεξία στη γλουτένη και διαρκώς ψάχνεις εκείνο το μαγαζί με gluten free φαγητό;
Σήμερα σου έχω την πιο πανεύκολη συνταγή για πίτσα χωρίς γλουτένη, που δεν χρειάζεται καν φούρνο, καθώς γίνεται στο τηγάνι και θα σου πάρει μόλις μισή ώρα να την ετοιμάσεις. Φυσικά και αφού όλοι πλέον γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλλαντικά στη διατροφή μας, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα κατέταξε στην λίστα με τα καρκινογόνα τρόφιμα, στην σημερινή συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε στήθος γαλοπούλας σε κονσέρβα από την Nutri Valley, που δεν περιέχει τίποτα άλλο παρά μόνο κρέας, νερό και αλάτι!
Υλικά για 3 πιτσάκια
✔️180 γρ αλεύρι καλαμποκιού
✔️60 γρ αλεύρι βρόμης
✔️2 κ.σ. ελαιόλαδο
✔️130 mL νερό
✔️1 κ.γ. baking powder
✔️2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
✔️1 κονσέρβα φιλέτο στήθος γαλοπούλας (Nutri Valley) ή 100 γρ στήθος ψητό σε κομματάκια
✔️3 φέτες κασέρι
✔️μανιτάρια, πιπεριές, ελιές
✔️αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης, αλεύρι καλαμποκιού και βρόμης, νερό, ελιαόλαδο και baking powder. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
2️⃣Ανακατεύουμε τον πελτέ με τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι για να έχουμε μία έτοιμη γρήγορη σάλτσα.
3️⃣Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ζυμαράκια και ανοίγουμε ελαφριά και απαλά με έναν πλάστη ή με ένα μεγάλο ποτήρι.
4️⃣Βάζουμε το ζυμαράκι σε τηγάνι που καίει σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε 3-4 λεπτά την μία πλευρά.
5️⃣Γυρίζουμε από την άλλη και προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, πιπεριές ψιλοκομμένες, μανιτάρια (κονσέρβα ή σοταρισμένα), τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια και τέλος το κασέρι από πάνω.
6️⃣Καλύπτουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και αφήνουμε καν ψηθεί το πιτσάκι μας μέχρι να λιώσει το κασέρι.
7️⃣Αποσύρουμε και απολαμβάνουμε.
DILET
💡Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε λευκό αλεύρι ή ολικής αν δεν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη.
💡Μπορεί να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε όπως ντομάτα, κάππαρη, φέτα, μοτσαρέλα κ.α.
💡Για να κάνετε το πιτσάκι νηστίσιμο/vegan επιλέξτε μόνο λαχανικά και τόφου.
💡Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζυμαράκι ως πίτα. Ψήστε το από τις δύο πλευρές αφήστε το να κρυώσει και τυλίξτε το με υλικά της επιλογής σας σαν πίτα για σουβλάκι!
💡Μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι σε ταψί και να ψήσετε κανονικά σαν μεγάλη πίτσα!
Καλή απόλαυση!