Μπισκότα βρόμης με φράουλες!

Ποιος δεν θέλει ένα μπισκοτάκι για τον απογευματινό του καφέ;
Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα μπισκότο με φραουλένια γεύση και χωρίς ζάχαρη;
Τα πιο αγαπησιάρικα, νόστιμα και θρεπτικά μπισκότα είναι εδώ! Μπορείς να τα φτιάξεις πολύ εύκολα σε λιγότερο από μισή ώρα και να τα απολαμβάνεις όποια στιγμή της ημέρας θελήσεις. Είναι επίσης ιδανικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι!
Αααα και μη ξεχάσω! Το τέλειο γλυκάκι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Υλικά για 8 μπισκότα
✔️60 γρ βρόμη αλεσμένη (1/2 κούπα)
✔️1 μέτρια μπανάνα
✔️6-7 φράουλες
✔️50 γρ φουντοκοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο καρπού ή ταχίνι)
✔️1-2 κ.σ. μέλι (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
✔️50 γρ κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1️⃣Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε τις φράουλες και την μπανάνα μέχρι να έχουμε μία λεία υφή.
2️⃣Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα λιωμένα φρούτα, το φουντοκοβούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε.
3️⃣Προσθέτουμε το αλεύρι βρόμης και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
4️⃣Τέλος ψλοκόβουμε μέσα την κουβερτούρα.
5️⃣Πλάθουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα σε λαδόκολλα ή σχηματίζουμε καρδιές με φορμάκια.
6️⃣Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά.
7️⃣Προαιρετικά μπορούμε να λιώσουμε επιπλέον κουβερτούρα και να τα περιχύσουμε.
DILET
💡Κάθε μπισκότο αποδίδει 120 θερμίδες και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Κατάλληλο για γρήγορο σνακ ή ακόμη και για πρωινό μαζί με κάποιο γιαούρτι ή κεφίρ!
💡Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές όπως να προσθέσετε λευκή κουβερτούρα, τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως φιστίκια ή ακόμη και άλλα φρούτα όπως cranberries.
💡Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες ή ακόμη και στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση.
💡Μπορείτε να ετοιμάσετε την συνταγή ακόμη και με τα παιδιά σας καθώς η διαδικασία είναι αρκετά απλή.
Απολαύστε τα!