Ντόνατς φούρνου!

Ποιος δεν αγαπάει εκέινα τα λαχταριστά ντονατσάκια που μοσχομυρίζουν;
Ποιος δεν θέλει να απολαμβάνει ένα γλυκάκι κάθε μέρα;
Σου έχω τα πιο νόστιμα ντονατσάκια φούρνου, με ελάχιστα υλικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που σίγουρα θα λατρέψεις!
Υλικά
- 1 αυγό + 1 ασπράδι επιπλέον
- 150 γρ γιαούρτι
- 80 γρ βρόμη τριμμένη
- 1 κ.σ. κακάο
- 30 γρ μέλι (2 -3 κ.σούπας)
- 30 γρ φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπού ή ταχίνι
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανιλλίνη
- 100 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βρόμη, το κακάο, το μέλι, το φιστικοβούτυρο και τέλος το μπέικιν και την βανιλλίνη.
- Ανακατεύουμε καλά. Μπορείτε να ανακατέψετε τα υλικά και σε ένα μεγάλο μπολ με σύρμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα σε θήκες για ντόντατς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
- Αποσύρουμε, βγάζουμε τα ντόντατς σε ένα πιάτο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μπαρί και βουτάμε τα ντόντατς από την μία πλευρά ώσπου να καλυφθούν καλά.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
DILET
- Κάθε ντονατσάκι αποδίδει 130 θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Μπορείτε να διαμορφώσετε το μέλι ανάλογα το πόσο γλυκά τα θέλετε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη πρωτεΐνης για να τα κάνετε πιο πρωτεϊνικά.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή κουβερτούρα ή ακόμη και κάποιο βούτυρο καρπού για την επικάλυψη.
Καλή απόλαυση!