Καλαμαράκια “σαν τηγανητά”

Θέλεις το πιο νόστιμο σαρακοστιανό έδεσμα στην πιο Light εκδοχή;
Θέλεις να καταναλώνεις καλαμαράκια όλον τον χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για τα πιο λαχταριστά καλαμαράκια σαν τηγανητά που θα λατρέψεις στη νηστεία και όχι μόνο!
Υλικά για 4 μικρές μερίδες
- 1 κιλό θράψαλα σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι στυμμένο
- 120-130 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το στυμμένο λεμόνι και καρυκεύματα σε ένα μπολάκι.
- Βουτάμε μέσα τις ροδέλες και ύστερα στο αλεύρι και στρώνουμε σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα και έξτρα λεμόνι!
DILET
- Κάθε μερίδα αποδίδει μόλις 250 θερμίδες και τουλάχιστον 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και 20 γραμμάρια υδατανθράκων!
- Ιδανικό για κυρίως γεύμα ή ελαφρύ βραδινό!
- Νηστίσιμο και high protein!
Καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή!