Ελιόψωμα high protein!

Θέλεις το πιο νόστιμο αλμυρό σνακ ή και πρωινό;
Θέλεις κάτι παραδοσιακό στην πιο healthy-high protein μορφή του;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για πρωτεϊνικά ελιόψωμα με μόλις 6 υλικά που θα λατρέψεις!
Υλικά για 8-10 ψωμάκια
- 2 αυγά
- 100 γρ γιαούρτι
- 100 γρ cottage
- 110-120 γρ ροδέλες ελιές
- 30 γρ ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
- 220 γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή λευκό ή βρόμης
- 1 φακελάκι baking powder
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το cottage και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε αυτό το μείγμα και επιπλέον το ελαιόλαδο.
- Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι ολικής και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος προσθέτουμε τις ελιές σε ροδέλες, το baking και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή κουτάλι.
- Δημιουργούμε ψωμάκια πάνω σε μία λαδόκολλα με 2 κουτάλια.
- Αλείφουμε προαιρετικά με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά και αποσύρουμε.
DILET
- Αν κάνετε 10 τεμάχια, τότε κάθε ψωμάκι αποδίδει περίπου 160 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης (ΟΣΟ 1 ΑΥΓΟ!) και 15 γραμμάρια υδατανθράκων (όσο 1 φέτα ψωμί) και είναι ιδανικά για σνακ ή και για πρωινό!
- Μπορείτε να βάλετε μέσα και ντοματίνια ή κάππαρη.
- Είναι vegetarian!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι βρόμης ή άλλο αλεύρι της επιλογής σας .
Καλή απόλαυση!