Αλμυρό κέικ λαχανικών!
Μήπως θέλεις ένα νόστιμο ελαφρύ αλλά αλμυρό σνακ;
Μήπως ψάχνεις το τέλειο ελαφρύ γεύμα εκτός σπιτιού χωρίς πολύ προετοιμασία;
Σου έχω το απόλυτο αλμυρό κέικ ή σπιτική “τεμπελόπιτα” με λαχανικά που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά! Θυμίζει λίγο πίτσα και σίγουρα μπορείς να το καταναλώσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!
Υλικά
- 10-12 ντοματίνια
- 10 μανιτάρια μικρά
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 50 γρ καλαμπόκι
- 2 αυγά
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ ανθότυρο ή φέτα χαμηλών λιπαρών
- 150 γρ αλεύρι ολικής ή λευκό ή βρόμης
- 1 κ.γ. baking powder
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
- σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά μας, το καλαμπόκι και επιπλέον θρυμματίζουμε το ανθότυρο.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και τα καρυκεύματά μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί επαρκών (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα ή πιρούνι αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό).
- Αποσύρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει. Μπορείτε να σερβίρετε με έξτρα σαλάτα!
DILET
- Κάθε κομμάτι αποδίδει 175 θερμίδες και τουλάχιστον 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Gluten free αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρόμης ή χωρίς γλουτένη.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ανθότυρο, φέτα ή κασέρι ή ακόμη και τυρί cottage!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει όπως κολοκυθάκι, καρότο κ.α.
- Ιδανικό και για παιδιά καθώς μπορούμε να “κρύψουμε” τα λαχανικά.
- Ιδανικό για σνακ ή ακόμη και ως πρωινό ή γεύμα εκτός σπιτιού!
Καλή απόλαυση!