Κροκέτες τόφου!
Αν δεν ξέρεις πως να καταναλώσεις το τόφου ή σου φαίνεται τελείως άγευστο σκέτο, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα!
Κροκέτες τόφου με ελάχιστα υλικά και έτοιμες σε μισή ώρα!
Υλικά για 2 μερίδες
- 100 γρ τόφου μαλακό
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
- 20 γρ βρώμη ή φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Με ένα αντικολλητικό χαρτί πιέζουμε το τόφου να φύγει η υγρασία του.
- Κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε τα καρυκεύματα.
- Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά μπορείτε να αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά.
- Ρίχνουμε το κομμένο τόφου μέσα στην φρυγανιά ή την βρόμη και ανακατεύουμε καλά να κολλήσει.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο ή στο airfryer για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα, ανακατεύουμε τις κροκέτες για να πάρουν χρώμα παντού.
- Σερβίρουμε σε σαλάτα ή με πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι κ.α.
Κάθε μερίδα αποδίδει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και μόλις 120 θερμίδες!
Καλή απόλαυση!