Τυλιχτό σουβλάκι με κεμπάπ σόγιας και σπιτική πίτα!

Θέλεις να απολαύσεις το σουβλάκι σου στη νηστίσιμη εκδοχή;
Θέλεις ένα ελαφρύ βραδινό πλούσιο σε πρωτεΐνη;
Σου έχω το απόλυτο τυλιχτό σουβλάκι με κεμπάπ σόγιας που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις!
Υλικά για 4 σουβλάκια
- 200 γρ κεμπάπ σόγιας ξερός FYTRO
- 240 γρ γιαούρτι σόγιας alpro
- 250 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. baking powder
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- μουστάρδα
Εκτέλεση
- Για το κεμπάπ σόγιας, βράζουμε 300 mL νερό και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τη σόγια και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τις πίτες, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φυτικό γιαούρτι με το αλεύρι (κρατάμε τα 10 γρ για το αλεύρωμα), 1 κ.γ. baking Και λίγο αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
- Προαιρετικά μπορούμε να αφήσουμε λίγο το ζυμαράκι να κάτσει.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμαράκι μας να γίνει πολύ λεπτό. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαδόκολλα αν σας κολλάει πολύ.
- Κόβουμε τις πίτες μας και της ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά. Θα δείτε να βγάζει φουσκάλες και να φουσκώνει για να τις γυρίσετε.
- Μόλις ψηθούν οι πιτούλες μας στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κεμπάπ μαζί με μπαχαρικά και μυρωδικά της επιλογής μας και αφήνουμε να σωταριστεί για 7-8 λεπτά να πάρει καλό χρώμα. Προαιρετικά αν τον θέλετε κοκκινιστό μπορείτε να βάλετε φρέσκια ντομάτα και πελτέ.
- Μόλις ετοιμαστεί και το κεμπάπ, συναρμολογούμε. Μέσα στην πίτα προσθέτουμε γιαούρτι ή μουστάρδα, το κεμπάπ και λαχανικά. Τυλίγουμε και είναι έτοιμο!!
DILET
- Κάθε μερίδα αποδίδει μόλις 460 θερμίδες και τουλάχιστον 35 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Ιδανικό για κυρίως γεύμα κατά τη νηστεία και όχι μόνο!
- Vegan!
- Μπορείτε μέσα να βάλετε και άλλα υλικά όπως ντομάτα κρεμμύδι, dressing, πατάτες κ.α.
Καλή απόλαυση!