Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Αν αγαπάς τα κολοκυθάκια και ψάχνεις ελαφριά και πρωτεϊνικά γεύματα τότε αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει!
Σου έχω την απόλυτη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 1 ώρα που θα απογειώσει τα γεύματα και τα σνακ σου!
Υλικά για 1 ταψί 9 κομμάτια
- 4 μέτρια κολοκύθια (300 γρ τριμμένα και στραγγισμένα καλά)
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
- 200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι βρόμης ή καλαμποκάλευρο (120 γρ)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ή 2 φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος (ή δυόσμος, ανάλογα με τα γούστα σου)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγη τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα στην επιφάνεια ή σουσάμι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και τρίβουμε 4 κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι να στραγγίξουν καλά για περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε 1 μικρό κρεμμύδι (ή 2 φρέσκα) και λίγο άνηθο ή δυόσμο, ανάλογα με τα γούστα μας. Πιέζουμε καλά τα κολοκύθια να φύγουν τα υγρά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς 3 αυγά, προσθέτουμε 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, και τέλος το ανθότυρο ή τη φέτα σε κομματάκια.
- Προσθέτουμε και το αλεύρι βρόμης και το μπέικιν πάουντερ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνουμε ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεσαίο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή έξτρα τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η πίτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε.
DILET
- Κάθε κομμάτι αποδίδει 170 θερμίδες, 12 γραμμάρια υδατανθράκων και τουλάχιστον 12 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Vegetarian, gluten free με αλεύρι βρόμης, low carb!
- Μπορείτε μέσα να βάλετε αντί για φέτα άλλο τυρί όπως ανθότυρο ή κατίκι ή κασέρι.
Καλή απόλαυση!