Γκρανόλα με ελαιόλαδο και αποξηραμένα φρούτα!

Θέλεις να απολαμβάνεις κάθε μέρα τα δημητριακά σου αλλά ψάχνεις μία πιο υγιεινή εκδοχή;
Έχεις διαβάσει ποτέ τις ετικέτες από όλα εκείνα τα “healthy” δημητριακά του εμπορίου;
Γιατί να μην φτιάξεις τη δική σου πεντανόστιμη γκρανόλα σε μόλις μισή ώρα λοιπόν;
Σου έχω πανεύκολη συνταγή για γκρανόλα με ελαιόλαδο και αποξηραμένα φρούτα, που θα απογειώσει κάθε πρωινό σου!
Υλικά για 12 μερίδες των 45 γρ
- 240 γρ νιφάδες βρόμης (2 κούπες)
- 150 γρ ανάμεικτοι ξηροί καρποί
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ μέλι
- 100 γρ αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα φράουλες σταφίδες craberries
Εκτέλεση
- Κόβουμε τους ξηρούς καρπούς σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις νιφάδες βρόμης μαζί με τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ενώ ενδιάμεσα ανακατεύουμε ώστε να ξεροψηθεί η γκρανόλα από όλες τις μεριές.
- Μόλις ψηθεί καλά, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα μεγάλου μεγέθους όπως βερίκοκα ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ως έχει.
- Τα προσθέτουμε στην κρύα γκρανόλα μας και προαιρετικά αν θέλουμε προσθέτουμε και κομμάτια σοκολάτας.
- Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο για τα πρωινά μας.
DILET
- Κάθε μερίδα των 45 γρ αποδίδει περίπου 230 θερμίδες, 6 γρ πρωτεΐνη, 22 γρ υδατανθράκων και 12 γρ καλώ λιπαρών.
- Μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε και σας έχουν περισσέψει όπως φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, ινδοκάρυδο, σοκολάτα, σταφίδες, χουρμάδες κ.α.
- Μπορείτε να την αποθηκεύσετε και στο ψυγείο αν θέλετε να είναι πιο κρύα και τραγανή!
- Συνδυάστε ιδανικά με γιαούρτι ή κεφίρ για έξτρα πρωτεΐνη!
Καλή απόλαυση!