Muffins με ροδάκινα!

Θέλεις ένα πανεύκολο καλοκαιρινό γλυκάκι ή πρωινό;
Θέλεις ένα σνακ παραλίας με το αγαπημένο σου φρούτο;
Σου έχω τα απόλυτα Muffins με ροδάκινα ή νεκταρίνια και μόλις 6 υλικά που θα λατρέψεις!
Υλικά για 8 μικρά Muffins
- 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια 200 γρ μαζί
- 1 αυγό extra large
- 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 80 γρ χουρμάδες ή μέλι
- 2 κ.σ. βούτυρο καρπού ή ελαιόλαδο (30 γρ)
- 80 γρ αλεύρι βρόμης ή ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. baking powder
- βανίλια και κανέλα προαιρετικά
Εκτέλεση
- Για την χουρμαδόπαστα, μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό και ύστερα τους μπλεντάρουμε με 1-2 κ.σ. από το νερό τους μέχρι να πάρουμε μία λεία υφή. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μέλι.
- Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο καρπού της επιλογής μας και το μέλι ή την χουρμαδόπαστα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι βρόμης, το baking, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε ελαφριά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε σε θήκες για Muffins ή σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα το εσωτερικό.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι και έξτρα ροδάκινα.
DILET
- Κάθε Muffin αποδίδει μόλις 30 θερμίδες, 5 γρ πρωτεΐνης, 18 γρ υδατανθράκων και 4 γρ λιπαρών. Ιδανικό για σνακ ή και πρωινό.
- Ιδανικό για σνακ στην παραλία αλλά και στο σχολείο!
- Gluten free. Για την lactose free εκδοχή χρησιμοποιείστε γιαούρτι χωρίς λακτόζη.
- Μπορείτε να βάλετε μέσα και ξηρούς καρπούς ή κακάο αν θέλετε να το κάνετε σοκολατένιο.
Καλή απόλαυση!