Healthy Snickers Ice Cream!
Μήπως θες ένα γρήγορο γλυκό χωρίς πολλά υλικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;
Μήπως θες αυτό το γλυκό που να σε γυρνάει πίσω στις παιδικές σου αναμνήσεις και το αγαπημένο σου “Snickers” που σίγουρα έτρωγες κρυφά στο σπίτι ή στο σχολείο;
Ναι, το σπιτικό παγωτό μπορεί να είναι νόστιμο!
Ναι, το σπιτικό παγωτό μπορεί να μη θέλει πολλά υλικά και προετοιμασία!
Σου έχω το πιο εύκολο παγωτό Snickers που σίγουρα δεν θα μπορέσεις να ξεκολλήσεις!
Υλικά για 6 παγωτίνια
✔️ 2 ώριμες μεγάλες μπανάνες (συνολικά 200-250 γραμμάρια)
✔️2 κ.σ. φυστικοβούτυρο crunchy
✔️1 χούφτα φιστίκια αράπικα χωρίς φλούδα
✔️ 2κ.σ. κακάο
✔️1 κ.σ. μέλι (ή 2κ.σ. πάστα από χουρμά*)
✔️1 βανιλλίνη
✔️ 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1️⃣Κόβουμε τις ώριμες μπανάνες σε ροδέλες, τις τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι ή πλαστικό τάπερ στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
2️⃣Αφαιρούμε από την κατάψυξη, τις τοποθετούμε στο μπλέντερ και συμπληρώνουμε με όλα τα υλικά εκτός από τα φιστίκια και το αλάτι.
3️⃣Χτυπάμε καλά, και ανά διαστήματα σταματάμε το μπλέντερ και με ένα κουτάλι κατεβάζουμε τα υλικά που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα για να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό και το μπλέντερ δυσκολεύεται να το κινήσει, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα για να το βοηθήσουμε.
4️⃣Μόλις το μείγμα μας πάρει μία λεία υφή (θα έχει φυσικά λίγα κομματάκια από το crunchy φυστικοβούτυρο), σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα ολόκληρα φιστίκια και το αλάτι (η γεύση θα θυμίζει την αλατισμένη καραμέλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε τα υλικά παντού.
5️⃣Τοποθετούμε σε θήκες παγωτού ή σε ένα μεγάλο μπολ.
6️⃣Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
7️⃣Αν έχετε τοποθετήσει το παγωτό σε μπολ, μπορείτε να τρίψετε επιπλέον φιστίκι από πάνω ή να περιχύσετε με πάστα από χουρμάδες σαν λιωμένη καραμέλα. Αν έχετε προσθέσει το παγωτό στις θήκες, μπορείτε επιπρόσθετα να βουτήξετε τα παγωτά εξωτερικά σε λιωμένη σοκολάτα που μέσα έχετε τρίψει τυχόν φιστίκια που σας περίσσεψαν.
*Για την πάστα του χουρμά, αρκεί να μουλιάσετε 2-3 χουρμάδες με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και ύστερα να τα χτυπήσετε μαζί στο μπλέντερ. Θα πάρετε μία πάστα που μοιάζει με παχύρρευστο μέλι και θυμίζει καραμέλα.
Εναλλακτικά το μέλι, σε συνδυασμό με τα φιστίκια και το αλάτι, θα θυμίζει και πάλι αλατισμένη καραμέλα μέσα στο παγωτό μας και είναι σίγουρα η πιο εύκολη λύση για τη συνταγή μας.
Dilet
💡 Κάθε παγωτίνι αποδίδει περίπου 60-80 θερμίδες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες (μπανάνα) και πολυακόρεστα λιπαρά (φιστίκια και φυστικοβούτυρο)
💡 Μπορείτε να το καταναλώσετε ως απογευματινό σνακ ή ελαφρύ γλυκάκι μετά το φαγητό
💡 Αν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, παραλείψτε το φυστικοβούτυρο και τα φιστίκια και προσθέστε μόνο 2 κ.σ. ταχίνι και λίγο τριμμένο μπισκότο προαιρετικά
💡 Ιδανικό σνακ για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που φοβούνται να καταναλώσουν την μπανάνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Αν συνδυάσετε την μπανάνα με κάποια πηγή λίπους (π.χ. τα φιστίκια), το γλυκαιμικό φορτίο του γεύματος/σνακ μειώνεται και έτσι η συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα θα μεταβληθεί πιο ομαλά!
Φυσικά, με αυτή τη συνταγή δεν νοείται πως αποκλείουμε το κανονικό παγωτό από τη διατροφή μας. Όλα χρειάζονται μέτρο και ισορροπία. Μπορείτε να καταναλώσετε μία στο τόσο το αγαπημένο σας κανονικό παγωτό, ενώ σε καθημερινή βάση να εντάσσετε στο πλάνο σας θρεπτικές συνταγές, με γεύσεις που αγαπάτε για να μπορείτε να τις καταναλώνετε συχνότερα!
Καλή απόλαυση και thank me later!