Healthy Ice Cream Sandwich!
Ένας χρόνος Dilet και το γιορτάζουμε με τον πιο γλυκό τρόπο!
Η αγάπη μου για τα γλυκά δεν κρύβεται, γι΄αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να τα εντάσσω στην καθημερινότητά μου, με πιο υγιεινές εκδοχές!
Σας έχω λοιπόν το πιο υγιεινό και ελαφρύ παγωτό σάντουιτς, που θα ξεχάσεις ότι είναι σπιτικό και χωρίς ζάχαρη!
Υλικά για 4 παγωτά:
- 8 μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (200g)
- 1κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 1κ.σ. κακάο
- 1κ.σ. μέλι
- 80γρ κουβερτούρα
- Τρούφα ή καρύδα ή σπασμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, το κακάο και το φυστικοβούτυρο
- Απλώνουμε τα μπισκότα σε μία λαδόκολλα
- Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από τα 4 μπισκότα
- Προαιρετικά, τοποθετούμε στο εσωτερικό ένα ξυλάκι παγωτού (για πιο εύκολη κατανάλωση)
- Βάζουμε τα υπόλοιπα 4 μπισκότα από πάνω και κλείνουμε τα σαντουιτσάκια
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Βουτάμε τα παγωμένα σαντουιτσάκια στην λιωμένη κουβερτούρα
- Προαιρετικά, βουτάμε τα σαντσουτσάκια σε τρούφα ή καρύδια ή αμύγδαλο τριμμένο για να τα διακοσμήσουμε
- Ξανά παγώνουμε τα παγωτά για 1 ώρα και απολαμβάνουμε.
TIPS:
- Αν δεν καταναλώσετε τα παγωτά την ίδια ημέρα, επειδή το γιαούρτι τείνει να σκληραίνει στην κατάψυξη, προτιμήστε σε επόμενη μέρα να ξεπαγώσετε τα παγωτά 10 λεπτά πριν τα καταναλώσετε για να είναι πιο μαλακά!
- Αν νηστεύετε ή είστε vegan, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με γιαούρτι σόγιας.
- Αν πρόκειται να φτιάξετε το παγωτό για μικρά παιδάκια παραβλέψτε το φυστικοβούτυρο για πιθανή εμφάνιση αλλεργίας
- Μπορείτε στη γέμιση γιαουρτιού να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρουτάκια ή σπασμένους ξηρούς καρπούς για ένα πιο τραγανό στοιχείο
- Μπορείτε στην γέμιση γιαουρτιού αντί για κακάο, να χρησιμοποιήσετε βανίλια και εξωτερικά να βουτήξετε τα παγωτά σε λευκή σοκολάτα για την “λευκή” έκδοσή τους!
Διατροφική αξία:
1 παγωτό = περίπου 200 θερμίδες και 5 γραμμάρια πρωτεΐνης!
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους!