Παγωτό σάντουιτσ!

Η αγάπη μου για τα γλυκά δεν κρύβεται, γι΄αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να τα εντάσσω στην καθημερινότητά μου, με πιο υγιεινές εκδοχές!
Καθώς λοιπόν ξεκίνησαν οι ζέστες για τα καλά, σας έχω το πιο υγιεινό και ελαφρύ παγωτό σάντουιτς με μόλις 4 υλικά, που θα ξεχάσεις ότι είναι σπιτικό και χωρίς ζάχαρη!
Υλικά για 4 παγωτά:
- 8 μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (200 γρ)
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. μέλι
- Προαιρετικά: κουβερτούρα, ξηροί καρποί ή καρύδα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και το κακάο σε ένα μπολάκι
- Απλώνουμε τα μπισκότα σε μία λαδόκολλα
- Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από τα 4 μπισκότα.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα 4 μπισκότα από πάνω και κλείνουμε τα σαντουιτσάκια
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες
- Προαιρετικά λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα παγωμένα σαντουιτσάκια στην λιωμένη κουβερτούρα
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα ή καρύδια ή αμύγδαλο τριμμένο για να τα διακοσμήσουμε
- Ξανά παγώνουμε τα παγωτά για 1 ώρα και απολαμβάνουμε.
- Μη ξεχάσετε να τα βγάλετε από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν για να είναι πιο μαλακά και αφράτα.
DILET
- Αν νηστεύετε ή είστε vegan, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με γιαούρτι σόγιας.
- Μέσα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε και λίγο φιστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο ή ταχίνι για πιο έντονη γεύση.
- Μπορείτε στη γέμιση γιαουρτιού να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρουτάκια ή σπασμένους ξηρούς καρπούς για ένα πιο τραγανό στοιχείο.
- Μπορείτε στην γέμιση γιαουρτιού αντί για κακάο, να χρησιμοποιήσετε βανίλια και εξωτερικά να βουτήξετε τα παγωτά σε λευκή σοκολάτα για την “λευκή” έκδοσή τους!
Διατροφική αξία:
1 παγωτό = περίπου 180-200 θερμίδες και 5 γραμμάρια πρωτεΐνης!
Καλή απόλαυση!