Cheesecake σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Μήπως και εσύ ένα επιθυμείς ένα γλυκό για τις απογευματινές λιγούρες σου, χωρίς πολλές θερμίδες και ζάχαρη;
Μήπως θέλεις να ετοιμάσεις ένα γλυκό για το Κυριακάτικο τραπέζι, χωρίς πολλά υλικά, που θα ξετρελάνει τους πάντες;
Σου έχω την απόλυτη λύση!
Σοκολατένιο cheesecake με ελάχιστα υλικά και χωρίς ζάχαρη, που θα ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό!
Ααααα και να μην ξεχάσω είναι και πρωτεϊνικό!
Υλικά για 12 κομμάτια (1 στρογγυλή φόρμα cheesecake)
Υλικά για τη βάση
✔️400 γρ μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1 συσκευασία)
✔️180 γρ φουντουκοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπού
Υλικά για τη γέμιση
✔️400 γρ cottage cheese 4%
✔️100 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
✔️50 γρ μέλι (3 κ.σ.)
✔️1 βανιλίνη
✔️20 γρ κακάο σκόνη
Υλικά για το γλάσο
✔️100 γρ κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)
✔️1 σφηνάκι γάλα
Εκτέλεση
1️⃣Σπάμε τα μπισκότα και τα θριμματίζουμε τελείως στο μίξερ
2️⃣Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο καρπού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν αρχικά με ένα κουτάλι και ύστερα με τα χέρια μας
3️⃣Στρώνουμε το μείγμα σε βάση για cheesecake και παγώνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
4️⃣Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε το cottage στο μπλέντερ και το χτυπάμε καλά μέχρι να έχει λεία υφή.
5️⃣Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το κακάο και ξανά χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία σοκολατένια μους.
6️⃣Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
7️⃣Μόλις λιώσει καλά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μέσα στη σοκολατένια μους που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ να πήξει το μείγμα μας.
8️⃣Στην άλλη μισή ποσότητα της λιωμένης κουβερτούρας προσθέτουμε ένα σφηνάκι γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μία γκανάζ.
9️⃣Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από τα μπισκότα, στρώνουμε την σοκολατένια μους από πάνω ομοιόμορφα και τέλος περιχύνουμε με την γκανάζ σοκολάτας.
🔟Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ στο ψυγείο. Σερβίρουμε προαιρετικά με κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα φράουλα.
DILET
💡Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μπισκότα θέλετε, μπισκότα που σας έχουν απομείνει και δεν θέλετε να τα πετάξετε, παξιμαδάκια γλυκά ή ακόμη και κέικ που σας έχει μείνει. Προσαρμόστε την ποσότητα του βουτύρου ανάλογα με την υφή.
💡Μπορείτε να κάνετε το γλυκό ακόμα πιο πρωτεϊνικό προσθέτοντας σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα ή βανίλια στη γέμιση
💡Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέση στη γέμιση έξτρα υλικά όπως τριμμένα φουντούκια (γεύση ferrero), κομματάκια μπανάνας (γεύση banoffee), καφέ εσπρέσο (γεύση tiramisu), κομμένα φρούτα του δάσους (γεύση black forest).
💡Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα έξτρα υλικά όπως τριμμένους ξηρούς καρπούς, σαντιγί, μαρμελάδα ή λιωμένο φιστικοβούτυρο.
💡Κάθε κομμάτι αποδίδει 350 θερμίδες σε σύγκριση με ένα κλασικό cheesecake που αποδίδει περίπου 450-500, ενώ επιπλέον περιέχει 11 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Μπορείτε να κόψετε τα κομμάτια πιο μεγάλα ή πιο μικρά για να ρυθμίσετε τις θερμίδες που θέλετε να λάβετε.
💡Μπορείτε να το καταναλώσετε ως σνακ ή ως γλυκό μετά από ένα ελαφρύ φαγητό!
💡Το γλυκό διατηρείται και στο ψυγείο με ελαφριά υφή και στην κατάψυξη σαν τούρτα παγωτό. Αν επιλέξετε την κατάψυξη, προτιμήστε να το βγάλετε 15-20 λεπτά νωρίτερα πριν το σερβίρισμα για να κόβεται πιο εύκολα!
Καλή απόλαυση!