6 Healthy sushi choices with fish!

Πιστεύεις μήπως ότι το sushi δεν είναι πολύ ανθυγιεινό;
Μήπως νομίζεις ότι δεν μπορεί να έχει θέση σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής;
Κάνεις λάθος!
Το sushi μπορεί να αποτελέσει μία θρεπτική επιλογή και αν συνοδευτεί με μία πλούσια σαλάτα, να σταθεί ως κυρίως γεύμα μίας ημέρας. Αποτελεί ένα πλήρες πιάτο καθώς περιέχει:
- Πηγή υδατανθράκων ,το ρύζι, αμύλουχο υδατάνθρακα χωρίς γλουτένη ιδανικό ακόμη και για άτομα με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη
- Λαχανικά, συνηθέστερα αγγούρι καθώς και τα φύλλα νόρι (φύκια)
- Πηγή λίπους όπως το αβοκάντο ή κάποιο λάδι στο τύλιγμα
- Πηγή πρωτεΐνης το ψάρι ή τα θαλασσινά
Τα Sushi με ψάρι αποτελούν τις πιο θρεπτικές επιλογές καθώς το ψάρι ωμό ή παστό διατηρεί όλα τα θρεπτικά του στοιχεία και εμπλουτίζει το γεύμα με άπαχη πρωτεΐνη!
Πάμε να δούμε τα 6 πιο υγιεινά sushi που μπορείς να καταναλώνεις ακόμη και σε περίοδο διατροφής!
- Tuna roll: Τόνος και ρύζι. Μία από τις πιο απλές και θρεπτικές επιλογές για sushi πολύ χαμηλή σε λιπαρά. (35 kcal)
- Unagi Roll: Χέλι και ρύζι. Το χέλι είναι ψάρι πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα, αντίστοιχο της σαρδέλας και του σολομού. (60 kcal)
- Salmon maki: Σολομός, αγγούρι, ρύζι. Πλούσιο σε πρωτεΐνη και ω3 λιπάρα οξέα. (30 kcal)
- Saba nigiri: Σκουμπρί, ρύζι και φύκι. Το σκουμπρί είναι πλούσιο σε βιταμίνη D. (40 kcal)
- Salmon roll: Σολομός, αβοκάντο και ρύζι. Η επιλογή με τα περισσότερα “καλά” λιπαρά από το αβοκάντο (μονοακόρεστα) και τον σολομό (πολυακόρεστα). (50 kcal)
- Yellotail and Scallion Roll: Κιτρινόψαρο, κρεμμυδάκι φρέσκο και ρύζι. Πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα. (40 kcal)
TIPS:
- Προσπάθησε να αποφύγεις τις πολλές συνοδευτικές σάλτσες ή μεγάλες ποσότητες σόγιας καθώς περιέχουν πολύ αλάτι και φυτικά έλαια.
- Περιόρισε το γεύμα σου σε λίγα έως μέτρια κομμάτια και συνόδευσε με μία πλούσια σαλάτα, για περισσότερες φυτικές ίνες και κορεσμό.
- Κατανάλωσε αρκετό νερό, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι!
Όλα επιτρέπονται σε μία υγιεινή διατροφή, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!