5 healthy porridges with dairy products!
Μήπως δεν ξέρεις πως να εντάξεις την βρόμη στη διατροφή σου;
Μήπως αντίθετα είσαι από αυτούς που λατρεύουν το porridge αλλά έχεις ξεμείνει από ιδέες;
Σου έχω 5 ιδέες για τα πιο νόστιμα και θρεπτικά Porridge με γαλακτοκομικά για να μην βαριέσαι ποτέ!
Το Porridge, ή αλλιώς χυλός βρόμης, παρασκευάζεται με βράσιμο της βρόμης (για περίπου 10 λεπτά) είτε με γάλα είτε με νερό έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο χυλωμένο μείγμα. Η αναλογία υλικών για το τέλειο χυλωμένο porridge είναι περίπου 1/2, δηλαδή 1 κούπα βρόμη σε 2 κούπες υγρά (γάλα, γιαούρτι, νερό). Πάνω στο έτοιμο μείγμα μπορείτε έπειτα να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, βούτυρα ξηρών καρπών, σοκολάτα κ.α. Για τους αθλητές για αθλούμενους της παρέας, το porridge μπορεί να ενισχυθεί, αν προσθέσετε επιπλέον σκόνη καθαρής πρωτεΐνης είτε κατά το βράσιμο είτε κατά το σερβίρισμα!
To Porridge μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά συνηθίζεται να προτιμάται για πρωινό, ειδικά τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου. Για τις πιο ζεστές ημέρες, μπορείτε να προσθέτετε τα ίδια υλικά, αλλά αντί να βράσετε, να παγώσετε το μείγμα στο ψυγείο για όλο το βράδυ (Overnight oats) και να το γευτείτε παγωμένο το επόμενο πρωί ή να το πάρετε μαζί στο γραφείο ή τη σχολή!
Η προσθήκη γαλακτοκομικών προϊόντων ζωικής προέλευσης (π.χ. γάλα, γιαούρτι, κεφίρ) αποδίδουν στο porridge περίσσεια πρωτεΐνης, απαραίτητη για την πρωτεϊνοσύνθεση των μυών καθώς και την επίτευξη πιο άμεσου κορεσμού. Επιλέξτε άπαχα γαλακτοκομικά, αν θέλετε να κάνετε το porridge πιο ελαφρύ και χαμηλό σε θερμίδες!
Πάμε λοιπόν να δούμε τα 5 πιο νόστιμα Porridge ή και overnight oats που θα σε κάνουν να λατρέψεις ή να ξε-βαρεθείς την κλασική βρόμη;
Dilet:
⇒ Η βρόμη είναι δημητριακό πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και πολλές φυτικές ίνες! Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού!
⇒ Αν δεν σας αρέσει η βρόμη, επιλέξτε άλλο δημητριακό, όπως πίτουρο σιταριού, φαγόπυρο, κινόα, και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το porridge!
⇒ Μην αρκεστείτε στο βράσιμο της βρόμης μόνο με νερό, καθώς τότε το porridge σας θα είναι φτωχό σε πρωτεΐνη, και πιθανόν να πεινάσετε άμεσα σε λίγες ώρες
⇒ Αν δεν καταναλώνετε ζωικά παράγωγα, ετοιμάστε το porridge με γάλα σόγιας!
Απολαύστε τα και thnak me later!