5 Healthy Ice Creams with dairy products!
Μήπως αγαπάς κι εσύ το παγωτό?
Μήπως αναζητάς τρόπους να το απολαμβάνεις πιο συχνά;
Σου έχω 5 ιδέες για τις πιο θρεπτικές ιδέες για σπιτικό παγωτό με γαλακτοκομικά, που μπορείς να τρως κάθε μέρα!
1.Σοκολάτα
Υλικά:
- 400γρ γιαούρτι
- 2 παγωμένες ώριμες μπανάνανες
- 2κ.σ. κακάο
- 2κ.σ. μέλι
- σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τις παγώνουμε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη (ή και όλο το βράδυ)
- Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας
- Βάζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και ξανά παγώνουμε για 1 ώρα ή σερβίρουμε απευθείας (πιο μαλακή υφή!)
2. Βανίλια
- 400γρ τυρί cottage
- 2 παγωμένες μπανάνες
- 4-5 σταγόνες βανίλιας ή 1 βανιλλίνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- Τριμμένοι ξηροί καρποί ανάμεικτοι
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τις παγώνουμε για 3-4 ώρες στην κατάψυξη (ή και όλο το βράδυ)
- Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς
- Βάζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και ξανά παγώνουμε για 1 ώρα ή σερβίρουμε απευθείας.
3. Φράουλα
- 400γρ γιαούρτι
- 200γρ παγωμένες φράουλες και μούρα
- 2κ.σ. μέλι
- τριμμένο αμύγδαλο
- Ψιλοκόβουμε και παγώνουμε τις φράουλες και τα μούρα για 3-4 ώρες
- Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αμύγδαλο
- Γαρνίρουμε με το αμύγδαλο προαιρετικά και σερβίρουμε
4. Φυστίκι
- 400 Τυρί φιλαδέλφεια light
- 100γρ φιστίκι Αιγίνης
- 2κ.σ. μέλι
- 4-5 σταγόνες βανίλια
- Σπάμε τα φιστίκια στο μπλέντερ
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, με τα σπασμένα φιστίκια, το μέλι και την βανίλια
- Παγώνουμε για 3-4 ώρες και σερβίρουμε. Προαιρετικά τρίβουμε επιπλέον φιστίκια πάνω από το παγωτό!
5. Σάντουιτς
- 8 μπισκότα digestive
- 200γρ γιαούρτι 2%
- 1κ.σ. μέλι η 2-3 χουρμάδες
- 1κ.σ. κακάο
- 1κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 80γρ κουβερτούρα
- Tρούφα
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι, το κακάο και το φυστικοβούτυρο. Αν επιλέξετε ως γλυκαντική ύλη τους χουρμάδες, αρκεί να τους μουλιάσετε σε λίγο νεράκι και να τους χτυπήσετε στο μπλέντερ έως ότου γίνουν πάστα.
- Προσθέτουμε το μείγμα στα 4 μπισκότα και κλείνουμε από πάνω με τα υπόλοιπα 4 μπισκότα
- Παγώνουμε στην κατάψυξη
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα σαντουιτσάκια
- Βουτάμε τα παγωτά και σε τρούφα για επιπλέον στόλισμα
- Ξανά παγώνουμε για 1 ώρα
Dilet:
Μπορείτε να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς και να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά ( φρούτα, ξηρούς καρπούς, βούτυρα καρπών, ταχίνι, μπαχαρικά όπως τζίντζερ ή κανέλα)!
Το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το τυρί cottage, αποτελούν τα ιδανικά γαλακτοκομικά προιόντα για την τέλεια υφή του παγωτού σας, πλούσια σε πρωτεΐνη και ελάχιστα λιπαρά!
Μην ξεχνάτε όμως, επειδή τα γαλακτοκομικά τείνουν να σκληραίνουν μετά από αρκετές ώρες ή ημέρες στην κατάψυξη, αποψύξτε το παγωτό σας 10 λεπτά πριν το καταναλώσετε για να λάβετε πιο μαλακή υφή!
1 μερίδα παγωτό (100γρ) αποδίδει περίπου 150 θερμίδες, ενώ ένα σάντουιτς περίπου 200 θερμίδες!
Καλό μήνα σε όλους, απολαύστε τα!