Σοκολατένιο πρωτεϊνικό κέικ με φασόλια!

Θέλεις το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ χωρίς ζάχαρη;
Θέλεις να κρύψεις το όσπριο στο παιδί σου;
Σου έχω το απόλυτο σοκολατένιο κέικ, με λευκά φασόλια, πλούσιο σε πρωτεΐνη που δεν θα καταλάβει κανείς το κρυφό συστατικό του!
Για 1 φόρμα 12 κομμάτια
- 1 αυγό
- 120 γρ φασόλια λευκά μέτρια
- 120 γρ απύρηνοι χουρμάδες
- 90 γρ φιστικοβούτυρο
- 1/2 κούπα γάλα επιλογής
- 180 γρ αλεύρι βρόμης (2 κούπες)
- 2 κ.σ. κακάο (20-30 γρ)
- 40 γρ κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
- 1 φακελάκι baking powder
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες μας και τους μπλεντάρουμε με λίγο από το νερό τους μέχρι να πάρουμε μία λεία πάστα.
- Βράζουμε τα φασόλια σε χύτρα ταχύτητας ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ να πάρουμε μία λέια πάστα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αυγό, το γάλα, το φιστικοβούτυρο, την πάστα από τους χουρμάδες και την πάστα από τα φασόλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε ύστερα του αλεύρι βρόμης, το κακάο, το Baking, την βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Στρώνουμε σε φόρμα για κέικ ή σε θήκες για Muffins Και από πάνω ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά και αποσύρουμε.
- DILET
Κάθε κομμάτι αποδίδει 180 θερμίδες και τουλάχιστον 8 γραμμάρια πρωτείνης. - Μπορείτε μέσα να βάλετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ινδοκάρυδο.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για φασόλια ρεβίθια.
- Αν θέλετε να το κάνετε νηστίσιμο, αντικαταστήστε το αυγό με αυγό λιναρόσπορου (2 κ.σ. λιναρόσπορος σε 4 κ.σ. νερό).
- Ιδανικό σνακ ή και πρωινό!
- gluten free!
Καλή απόλαυση!