Σοκολατένιο αμυγδαλοβούτυρο!
Θέλεις ένα άλειμμα για το ψωμάκι σου αλλά έχεις βαρεθεί το ταχίνι και το φιστικοβούτυρο;
Σου έχω το πιο νόστιμο σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα και χουρμάδες που θα λατρέψεις!
Υλικά για 1 μικρό βαζάκι
- 150 γρ αμύγδαλα
- 40 – 50 γρ χουρμάδες (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
- 2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες μας σε λίγο ζεστό νερό περίπου 100 mL για 20-30 λεπτά.
- Παράλληλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεία πάστα. Ανά διαστήματα σταματάμε το χτύπημα και ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το μείγμα μας για να μην καεί το μπλέντερ.
- Ύστερα στραγγίζουμε τους χουρμάδες και κρατάμε το νεράκι.
- Ρίχνουμε τους χουρμάδες στον κάδο του μπλέντερ με τη πάστα αμυγδάλων και προσθέτουμε επιπλέον το κακάο.
- Χτυπάμε καλά και τέλος προσθέτουμε το νεράκι που κρατήσαμε από το μούλιασμα μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε. Αν το θέλετε πιο παχύρευστο προσθέστε μόνο λίγο, αν το θέλετε πιο ρευστό μπορείτε να το προσθέσετε όλο ή και παραπάνω.
- Μόλις λάβουμε την επιθυμητή υφή βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 εβδομάδες.
DILET
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον καρπό θέλετε όπως κάσιους, φιστίκια αιγίνης κ.α.
- Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα από τους χουρμάδες ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε.
- Μπορείτε αντί για νερό να προσθέσετε γάλα για πιο λεία υφή απλά θα διατηρηθεί λιγότερες ημέρες στο ψυγείο (περίπου 1 εβδομάδα).
- Κάθε κουταλιά της σούπας αποδίδει περίπου 100 θερμίδες.
- Η συνταγή είναι vegan και νηστίσιμη.
- Μπορείτε να συνοδεύσετε με ψωμάκι, φρυγανιές, ρυζοκοφρέτες ή ακόμη και πάνω από το γιαούρτι σας.
Καλή απόλαυση!