Πρωτεϊνική πίτσα χωρίς γλουτένη και χωρίς αλεύρι!
Μήπως αγαπάς την πίτσα και θες να την καταναλώνεις πιο συχνά;
Μήπως πιστεύεις ότι χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να ετοιμάσεις τη δική σου σπιτική πίτσα;
Σου έχω την τέλεια συνταγή, για πρωτεϊνική πίτσα χωρίς αλεύρι και γλουτένη, έτοιμη σε μισή ώρα, που θα μπορείς να τρως ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
Φυσικά, δεν χρειάζεται να στερηθείς την κανονική συνταγή της κλασικής πίτσας, αλλά μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου και εναλλακτικές για να απολαμβάνεις την γεύση της συχνότερα!
Υλικά (4 μεγάλα κομμάτια)
✔️5 ασπράδια ή 200 mL ασπράδι αυγού συσκευασμένο
✔️1 κ.σ. κορν φλάουρ
✔️4 φέτες κασέρι light ή 120γρ κασέρι τριμμένο light
✔️1 πράσινη πιπεριά
✔️2 μικρά μανιτάρια
✔️1 κ.σ. πελτές ντομάτας
✔️1 κ.σ. ελαιόλαδο
✔️αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε ένα μπολάκι.
2️⃣Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα σταθερή.
3️⃣Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά τα υλικά, χωρίς να χάσει όγκο το μείγμα.
4️⃣Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
5️⃣Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Ανακατεύουμε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
6️⃣Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
7️⃣Βγάζουμε την ψημένη μαρέγκα, στρώνουμε την σάλτσα, τα λαχανικά και τέλος από πάνω τα κασέρια.
8️⃣Ξανά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεκολλάμε την πίτσα από την λαδόκολλα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
DILET
💡Όλη η πίτσα αποδίδει περίπου 550 θερμίδες και 65 γραμμάρια πρωτεΐνης ενώ κάθε κομμάτια 130 θερμίδες και τουλάχιστον 16 γραμμάρια πρωτεΐνης!
💡Δεν περιέχει αλεύρι σιτηρών άρα ούτε και γλουτένη και έτσι μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από άτομα με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στην γλουτένη.
💡Είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακές (μόλις 2-4 γραμμάρια από τα λαχανικά), χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και έτσι είναι κατάλληλη για άτομα με διαβήτη ή ινσουλινοαντίσταση.
💡Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι υλικό θέλετε από πάνω όπως για παράδειγμα φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές (χωριάτικη εκδοχή), ή πέστο, ντομάτα, μοτσαρέλα (caprese εκδοχή) ή κοτόπουλο, μανιτάρια (a polo εκδοχή).
💡Κατάλληλη και για παιδάκια και ως σνακ στο σχολείο. Μπορεί να γίνει και σε ατομικά πιτσάκια!
Καλή απόλαυση!