Πρωτεϊνικά overnight oats με γεύση πραλίνα φουντουκιού!

Ξέρω ότι τα overnight oats, σου λύνουν τα χέρια για το πρωινό σου!
Είναι γρήγορα, φτιάχνονται από βραδύς και μεταφέρονται ακόμη και στη δουλειά σου!
Σήμερα σου έχω την απόλυτη συνταγή για overnight oats με γεύση πραλίνα φουντουκιού που πραγματικά θα λατρέψεις και θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά για 2 μέτρια βαζάκια
- 4 κ.σ. βρόμη ή αλεύρι βρόμης
- 2 κ.γ. λιναρόσπορος ή σπόρους chia
- 4 χουρμάδες απύρηνοι ή 2 κ.σ. μέλι
- 300 γρ cottage cheese 4%
- 100 mL σοκολατούχο γάλα high protein ή No sugar
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. φουντουκοβούτυρο
- σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ χτυπάμε το cottage, μαζί με τους χουρμάδες ή το μέλι και το γάλα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Αν χρησιμοποιήσετε τους χουρμάδες μπορείτε να τους μουλιάσετε λίγο πριν για να διαλυθούν πιο εύκολα.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε μέσα τη βρόμη, το κακάο και τον λιναρόσπορο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και εκχύλισμα βανίλιας.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολάκια ή βαζάκια ή ποτήρια και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Από πάνω βάζουμε 1 κουταλιά φουντουκοβούτυρο σε κάθε βαζάκι και λίγες σταγόνες σοκολάτας. Αυτό, μπορείτε να το βάλετε και το πρωί αν θέλετε.
- Το πρωί το απολαμβάνουμε κρύο!
DILET
- Κάθε βαζάκι αποδίδει περίπου 400 θερμίδες, 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και 30 γραμμάρια υδατανθράκων.
- Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα αν θέλετε να το κάνετε πιο πρωτεϊνικό.
- Μπορείτε επίσης να λιώσετε λίγη κουβερτούρα πάνω από το φουντουκοβούτυρο και το πρωί που θα έχει παγώσει να τη σπάτε με το κουτάλι σαν τα κλασικά γνωστά παγωτά.
- Ιδανικό για πρωινό ή και γλυκάκι σε μικρότερη ποσότητα. Μπορείτε επίσης να το καταναλώσετε ως μεταπροπονητικό γεύμα.
- Gluten free, vegetarian.
Καλή απόλαυση!