Πουτίγκα με φιστίκι Αιγίνης!

Αν θέλεις ένα δροσιστικό γλυκάκι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ελληνικό άρωμα φιστικιού, σου έχω την πιο νόστιμη λευκή πουτίγκα που θα λατρέψεις!
Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά και ελάχιστο χρόνο για να την φτιάξεις και σου υπόσχομαι ότι θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά για 3 μπολάκια
- 50 γρ καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
- 200 mL ρόφημα σόγιας
- 150 γρ γιαούρτι 2%
- 10 γρ κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μέλι
- Προαιρετικά εκχύλισμα βανίλιας και κανέλα
- Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα φιστίκια σε καυτό νερό για μισή ώρα ή και όλο το βράδυ.
- Τα στραγγίζουμε και ύστερα τα μπλεντάρουμε μαζί με το γάλα και το μέλι πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυτό σε ένα κατσαρολάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο γάλα σόγιας ή νερό σε ένα μικρό ποτηράκι και μόλις το μείγμα στο κατσαρολάκι βράσει το ρίχνουμε μέσα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και παράλληλα ανακατεύουμε πολύ καλά τη κρεμούλα για 5-6 λεπτά.
- Στο τέλος σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε στην άκρη και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με κουτάλι να ομογενοποποιηθεί το μείγμα και να πάρουμε μία λεία υφή σαν μους. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και βανίλια ή κανέλα σε αυτό το σημείο ή κατά το βράσιμο!
- Σερβίρουμε σε 3 μπολάκια και παγώνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Η πουτίγκα μας είναι πανέτοιμη!
DILET
- Κάθε μπολάκι αποδίδει μόλις 160 θερμίδες, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 12 γραμμάρια υδατανθράκων.
- Ιδανικό για σνακ ή και γλυκάκι.
- Αν θέλετε να το ενισχύσετε ακόμη περισσότερο σε πρωτεΐνης μπορείτε να προσθέσετε και 1 scoop πρωτεΐνης με γεύση βανίλια στο τέλος μαζί με το γιαούρτι.
- Μπορείτε να σερβίρετε με έξτρα ξηρούς καρπούς ή καρύδα ή και λιωμένη κουβερτούρα.
- Vegetarian και low carb!
Καλή απόλαυση!