Παξιμαδάκια χαρουπιού!

Θέλεις να κάνεις τα δικά σου πεντανόστιμα παξιμαδάκια χαρουπιού στο σπίτι;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά για 30 παξιμαδάκια
- 150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή λευκό
- 160 γρ χαρουπόσκονη (αλεύρι χαρουπιού)
- 30-40 γρ μέλι (αναλόγως πόσο γλυκά τα θέλετε)
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 150-160 mL νερό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με το ελαιόλαδο και το νερό και ύστερα προσθέτουμε τη χαρουπόσκονη και το αλεύρι σταδιακά.
- Πλάθουμε το μείγμα μας μέχρι να έχει μία συμπαγή μορφή. Αν δείτε ότι είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο νεράκι, αν δείτε ότι είναι πολύ υγρό προσθέστε λίγο αλεύρι
- Ύστερα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη. Το κάθε ζυμαράκι το ανοίγουμε σαν μεγάλη λεπτή λωρίδα-σαλάμι και μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί.
- Χαράζουμε το κάθε σαλάμι ώστε να δημιουργηθούν τα παξιμαδάκια μας αλλά όχι μέχρι κάτω (το μαχαίρι να μην ακουμπήσει τη λαδόκολλα)
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά τα ζυμαράκια στους 170-180 βαθμούς και ύστερα βγάζουμε, κόβουμε μέχρι το τελείωμα τα παξιμαδάκια μας και τα ξεχωρίζουμε. Τα απλώνουμε πάλι στην ίδια λαδόκολλα και ξανά ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον αέρα στους 140-150 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τελείως τραγανά.
- Αποσύρουμε αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε ύστερα σε γυάλινα σκεύη για να μείνουν τραγανά.
DILET
- Κάθε παξιμαδάκια αποδίδει μόλις 50 θερμίδες!
- Vegetarian ή vegan αν χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης αντί για μέλι !
- Ιδανικό για σαλάτες, ντάκους, συνοδευτικό σε φαγητό ή ακόμη και ως σνακ με λίγο κασέρι!
- Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο γλυκά προσθέστε μέσα αποξηραμένα φρούτα όπως cranberries ή ξηρούς καρπούς και καταναλώστε τα ως γλυκά μπισκοτάκια!
Καλή απόλαυση!