Ντοματοκεφτέδες με 4 υλικά!
Θέλεις το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό που θυμίζει ελληνική ταβέρνα;
Θέλεις ένα ελαφρύ σνακ ή βραδινό;
Σου έχω τους πιο νόστιμους ντοματοκεφτέδες με μόλις 4 υλικά και έτοιμοι σε μισή ώρα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά για 8 κεφτέδες
- 2 ντομάτες μέτριες
- 1 κρεμμυδάκι ξερό
- 80 γρ βρόμη τριμμένη
- 1 αυγό + 1 -2 ασπράδια
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή τις χτυπάμε στο μπλέντερ και σουρώνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Στο μπλέντερ λιώνουμε και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, την βρόμη και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα να σφίξει.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στρώνουμε με ένα κουτάλι τους κεφτέδες. Δεν θα πλάθονται με τα χέρια καθώς έχουν αρκετά υγρά αλλά μην τους φοβηθείτε καθώς η βρόμη στο ψήσιμο θα απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε σκέτους ή με ντιπ γιαουρτιού (γιαούρτι, άνηθος, λεμόνι).
DILET
- Κάθε κεφτές αποδίδει 57 θερμίδες και 4 γραμμάρια πρωτείνης.
- Pescetarian, vegetarian, lactose free, gluten free.
- Μπορείτε να καταναλώσετε 1-2 για αλμυρό σνακ ή περισσότερους ως βραδινό ελαφρύ γεύμα.
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα επιπλέον υλικά όπως τριμμένη φέτα, ανθότυρο ή κασέρι.
Καλή απόλαυση!