Νηστίσιμο κέικ με ρεβίθια!

Θέλεις ένα νηστίσιμο κέικ χωρίς ζάχαρη και πλούσιο σε πρωτεΐνη;
Θέλεις να κρύψεις τα ρεβίθια στα παιδιά σου για να τα καταναλώσουν πιο εύκολα;
Σου έχω το απόλυτο κέικ ρεβιθιού, χωρίς ζάχαρη και χωρίς ζωικά προιόντα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Υλικά για 14 κομμάτια
- 100 γρ ρεβίθια ξερά (200-220 γρ βρασμένα)
- 100 γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 80 γρ ταχίνι ή βούτυρο καρπού
- 2 κ.σ. κακάο
- 200 γρ αλεύρι βρόμης ή ολικής
- 1 κ.γ. baking powders
- 1 βανιλλίνη
- Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας ή κόκκινα φρούτα ή ξηροί καρποί
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια μας, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό τους.
- Χτυπάμε το νερό τους με μίξερ χειρός ή κανονικό μέχρι να πάρουμε μία ήπια μαρέγκα.
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες μας και τους πολτοποιούμε με λίγο από το νερό τους μέχρι να πάρουμε μία λεία πάστα.
- Πολτοποιούμε και τα βρασμένα μας ρεβίθια με μισή κούπα γάλα της επιλογής μας.
- Βάζουμε την πάστα από τους χουρμάδες και την πάστα από τα ρεβίθια μέσα στην μαρέγκα, συμπληρώνουμε με το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το baking, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με κομματάκια σοκολάτας ή κόκκινα φρούτα ή φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά και αποσύρουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
DILET
- Κάθε κομμάτι αποδίδει 160 θερμίδες και τουλάχιστον 6 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Μπορείτε μέσα να βάλετε επιπλέον ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ιδανικό σνακ ή και πρωινό μαζί με 1 κούπα φυτικό γάλα σόγιας ή κεφίρ!
Καλή απόλαυση!