Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης χωρίς ζάχαρη!

Η πιο αγαπημένη μου πόλη και το πιο αγαπημένο μου γλυκό είναι η Θεσσαλονίκη και η μπουγάτσα της!
Πως μπορούμε να την απολαμβάνουμε λίγο πιο healthy και γρήγορα στο σπίτι;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με ελάχιστα υλικά και μόλις 160 θερμίδες ανά κομμάτι!
Υλικά
- 450 γρ φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 λίτρο γάλα 2%
- 100 γρ μέλι
- 70 γρ corn flour
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
- κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλο το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγά, το κορν φλάουρ και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά και διαρκώς με ένα σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις πήξει η κρέμας μας αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα και λαδώνουμε λίγο με πινέλο ή με τα χέρια μας.
- Ρίχνουμε πάνω την κρέμα μας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Από πάνω, στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, ξανά λαδώνουμε λίγο και κλείνουμε τις άκρες.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με άχνη και επιπλέον κανέλα.
DILET
- 1 κομμάτι αποδίδει 160 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Η συνταγή είναι vegetarian.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα αν σας ενοχλεί το ζωικό.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα corn flour και μισή ποσότητα σιμιγδάλι για πιο πηχτό αποτέλεσμα.
- Προαιρετικά μπορείτε να σερβίρετε τη μπουγάτσα με σπιτική πραλίνα ή ακόμη και σπιτική μαρμελάδα που ταιριάζει τέλεια!
Καλή απόλαυση!