Μακαρόνια αλά κρεμ με γιαούρτι!

Αχ αυτά τα μακαρόνια!
Παρεξηγημένο αλλά αγαπημένο φαγητό όλων!
Θα ξανά πω, πως τα μακαρόνια ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, στα πλαίσια μία ισορροπημένης διατροφής. Συνδυάστε τα με μία καλής πηγής πρωτεΐνης και μπόλικα λαχανικά και θα έχετε το πιο πλήρες γεύμα.
Σήμερα σου έχω την πιο light εκδοχή για μακαρόνια αλά κρεμ, με πλούσια λευκή σάλτσα, έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά, που σίγουρα θα λατρέψεις! Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλά σε θερμίδες και μπορείς να τα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις!
Υλικά για 2 μερίδες
✔️160-180 γρ μακαρόνια άβραστα
✔️300 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
✔️100 mL κρέμα γάλακτος Light ή γάλα ελαφρύ
✔️2 φέτες κασέρι ή 60 γρ τυρί τριμμένο κίτρινο
✔️250 γρ μανιτάρια champignon (μισή συσκευασία)
✔️αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά για 2 λεπτά λιγότερο.
2️⃣Παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Αν θέλετε μπορείτε να τα σοτάρετε μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
3️⃣Μόλις, βγάλουν όλα τα υγρά τους και ψηθούν καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
4️⃣Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα βρασμένα και σουρωμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
5️⃣Τέλος προσθέτουμε το κασέρι, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να λιώσει το τυρί και να δέσει το φαγητό μας.
6️⃣Σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι και κασέρι και προαιρετικά μαϊντανό και φρέσκο ελαιόλαδο.
DILET
💡Μπορείτε να χρησιμοποιήστε vegan γιαούρτι σόγιας και κρέμα γάλακτος σόγιας για vegan – νηστίσιμη εκδοχή.
💡Κάθε μερίδα αποδίδει 550-600 θερμίδες και τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας!
💡Μπορείτε αντί για γιαούρτι να χρησιμοποιήστε και τυρί cottage λιωμένο στο Multi.
💡Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κοτόπουλο σε μπουκίτσες ή επιπλέον λαχανικά όπως πιπεριές!
💡Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια συνταγή για μανιτάρια αλά κρεμ σκέτα χωρίς τα μακαρόνια. Αφήστε λίγη περισσότερη ώρα την σάλτσα να δέσει και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
💡Προτιμήστε μακαρόνια ολικής άλεσης ή χαρουπιού για περισσότερες φυτικές ίνες!
💡Ιδανικό μετα-προπονητικό γεύμα για αναπλήρωση του γλυκογόνου (μακαρόνια) και πρωτεινοσύνθεση (γιαούρτι, τυριά). Προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Καλή όρεξη!