Λευκός κορμός με γεύση τιραμισού!

Θέλεις ένα πεντανόστιμο δροσερό γλυκάκι που να θυμίζει το αγαπημένο σου τιραμισού;
Ψάχνεις νέες ιδέες για να το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού;
Σου έχω τον απόλυτο κορμό-μωσαϊκό με γεύση τιραμισού, δροσερό και πρωτεινικό, που θα απολαμβάνεις σε κάθε λιγούρα μαζί με το καφεδάκι σου!
Υλικά για 1 μεγάλο κορμό 15 κομμάτια
- 1 πουτίγκα πρωτεΐνης με γεύση βανίλια + 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% (ή εναλλακτικά 300 γρ γιαούρτι συνολικά)
- 100 γρ φιστικοβούτυρο
- 200 γρ μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
- 150 γρ τριμμένη βρόμη
- 120 γρ χουρμάδες ή μέλι
- 1 εσπρεσσάκι μόνο
- 1 βανίλια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σπάμε τα μισά μπισκότα να γίνουν θρύμματα και τα υπόλοιπα τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες μας σε καυτό νερό και τους μπλεντάρουμε να πάρουμε την κλασική χουρμαδόπαστα.
- Φτιάχνουμε το εσπρεσσάκι και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την πουτίγκα, το εσπρεσσάκι, το φιστικοβούτυρο και την χουρμαδόπαστα ή το μέλι.
- Προσθέτουμε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα και την τριμμένη βρόμη και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε και τα σπασμένα μπισκότα και την βανίλια και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Τυλίγουμε σε λαδόκολλα σαν σαλάμι και παγώνουμε για 2-3 ώρες στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε με πασπαλισμένο κακάο.
- Μπορείτε να το αποθηκεύσετε είτε στο ψυγείο με πιο μαλακή υφή είτε στην κατάψυξη για πιο δροσερό παγωμένο αποτέλεσμα.
DILET
- Κάθε κομμάτι αποδίδει 180 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 23 γραμμάρια υδατανθράκων.
- Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές όπως να βάλετε μόνο τριμμένη βρόμη και να μειώσετε την ποσότητα των γλυκών στη μισή δηλαδή μόνο τα σπασμένα (άρα 250 γρ βρόμη και 100 γρ μπισκότα).
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο γιαούρτι ή μόνο πουτίγκα σε ποσότητα συνολικά 300 γρ.
- Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μπισκότα ή κουλουράκια που σας έχουν περισσέψει και να τα αξιοποιήσετε μέσα στον κορμό!
- Μπορείτε να βάλετε έξτρα υλικά όπως κάποιο αποξηραμένο φρούτο ή ξηρό καρπό.
- Ιδανικό για σνακ ή και γλυκάκι
Καλή απόλαυση!