Κεφτεδάκια τόνου!
Έχεις βαρεθεί τον κλασικό τόνο και θέλεις μία πιο πρωτότυπη συνταγή;
Μήπως το παιδί σου δεν τρώει ψάρι και θέλεις να του το προσφέρεις λίγο διαφορετικά;
Σου έχω την απόλυτη και πιο εύκολη λύση για κεφτεδάκια τόνου που θα λατρέψεις!
Υλικά για 12 κεφτεδάκια
- 2 κονσέρβες τόνου (2 χ 140 γρ στραγγισμένο προϊόν)
- 80-90 γρ βρόμη τριμμένη
- 1 αυγό και επιπλέον 1-2 ασπράδια
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τους τόνος και τους προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία λεία πάστα ενώ ταυτόχρονα πατάμε με ένα πιρούνι τυχόν κομματάκια τόνου που δημιουργούν σβώλους.
- Προσθέτουμε το αλεύρι βρόμης και τα καρυκεύματά μας. Ξανά ανακατεύουμε.
- Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια με 2 κουτάλια πάνω σε μία λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες, κινόα ή λαχανικά.
DILET
- Κάθε κεφτεδάκι αποδίδει μόλις 70 θερμίδες και 9 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ντιπ γιαουρτιού (γιαούρτι, λεμόνι, άνηθος, αλάτι, πιπέρι).
- Είναι gluten free, lactose free και low carb.
- Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε τορτίγια ή αραβική για ένα γρήγορο γεύμα εκτός σπιτιού!
Καλή απόλαυση!