Dilet | Βιολέτα ΧρόνηDilet | Βιολέτα Χρόνη

info@dilet.gr

 Καλέστε με: (+30) 6947231783
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΛΜΥΡΕΣ
    • ΓΛΥΚΕΣ
  • BLOG
  • SHOP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  • ΚΑΛΑΘΙ
Back
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΛΜΥΡΕΣ
    • ΓΛΥΚΕΣ
  • BLOG
  • SHOP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  • ΚΑΛΑΘΙ
  • Home
  • Blog
  • Dilet
  • Καλτσούνια κρητικά χωρίς ζάχαρη!

Dilet

13 Αυγ

Καλτσούνια κρητικά χωρίς ζάχαρη!

  • By dilet
  • In Dilet, Γλυκές, Συνταγες
  • 0 comment

Ποιος δεν αγαπάει τα κρητικά εδέσματα? 

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παραδοσιακά κρητικά γλυκά!

Σου έχω σήμερα την απόλυτη συνταγή για κρητικά μοσχομυρωδάτα καλτσούνια χωρίς ζάχαρη που μπορείς να τρως κάθε μέρα!!

 

Υλικά για 16 κομμάτια 

  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό 
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% 
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 45 mL ρακή ή κρασί λευκό 
  • 100 γρ μέλι
  • 50 γρ χουρμάδες
  • 200 γρ γλυκιά μυζήθρα 
  • Κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού και βανίλια

 

Εκτέλεση

  1.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μέλι (κρατάμε μία κουταλιά για τη γέμιση) και τη ρακή και ανακατεύουμε καλά. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας και τη βανίλια και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο μπολ για 30-60 λεπτά.
  3. Για τη γέμιση μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό, ύστερα τους στραγγίζουμε και τους χτυπάμε να γίνουν μία πάστα.
  4. Σε ένα πιάτο τρίβουμε τη μυζήθρα με τα χέρια μας και προσθέτουμε μέσα τη πάστα από τους χουρμάδες και τη κουταλιά του μελιού που κρατήσαμε. Προσθέτουμε τέλος τη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ή τρία κομμάτια τόσα ώστε να μπορέσουμε να τα ανοίξουμε.
  6. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα κομμάτια μας και με ένα ποτήρι σχηματίζουμε κυκλάκια. 
  7. Γεμίζουμε τα κυκλάκια μας με 1 κουταλιά γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα (δες αναλυτικά στο βίντεο) μέχρι να μοιάζουν με καλτσούνια. Δεν σκεπάζουμε τελείως τα κυκλάκια μας αλλά αφήνουμε στο κέντρο λίγο χώρο όπου θα φαίνεται η γέμιση.
  8. Στρώνουμε τα πιτάκια μας σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. 

 

DILET

  • Κάθε καλτσούνι αποδίδει 150 θερμίδες και μπορείς να το κατανάλωσεις ως σνακ ή ακόμη και ως πρωινό!
  • Είναι vegetarian!
  • Δεν συστήνεται για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και άτομα που ακολουθούν keto διατροφή.

Καλή απόλαυση!

  • Share:
Avatar photo
dilet

You may also like

Overnight oats με γεύση cheesecake!

  • 29 Ιουνίου, 2025
  • by dilet
  • in Dilet
Θέλεις ένα γλυκό πρωινό με γεύση από το αγαπημένο σου γλυκό cheesecake? Θέλεις ένα πρωτεινικό πρωινό που να ξεφεύγει...
Poke bowl με γαρίδες και κινόα!
27 Ιουνίου, 2025
Παγωτό φιστίκι!
25 Ιουνίου, 2025
Banoffee σε ποτήρι!
22 Ιουνίου, 2025

Leave A Reply Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Dilet
  • Αλμυρές
  • Ασκηση
  • Γλυκές
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Συνταγες

Recent Posts

Overnight oats με γεύση cheesecake!
29Ιούν,2025
Poke bowl με γαρίδες και κινόα!
27Ιούν,2025
Παγωτό φιστίκι!
25Ιούν,2025

Ετικέτες

animal protein bars beach bread breakfast brunch cake cheese chicken chocolate cooking cottage cottage cheese dairy products diet dilet eggs exercise food fruits health healthy healthy food healthy ice cream ice cream light meals no sugar nosugar nutrition oats pancakes pizza protein recipes salad salads snacks soya sports summer sweet sweets vacation yoghurt

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(+30) 6947231783

info@dilet.gr

ΑΘΗΝΑ: Γρηγορίου Λαμπράκη 15, Γλυφάδα

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • BLOG
  • Συνταγες

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram

Newsletters

Εγγραφείτε στο Newsletter για φρέσκες ενημερώσεις, προσφορές και δώρα.

© Copyright 2022 Dilet All Right Reserved. Designed by webheaven.gr.

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ