Καγιανάς στον φούρνο!

Θέλεις το πιο γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, έτοιμο σε ελάχιστα υλικά και μόλις με ένα πυρέξ?
Θέλεις ένα μαμαδίστικο φαγητό αλλά χωρίς πολύ προετοιμασία;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για καγιανά/στραπατσάδα στον φούρνο, θρεπτική και πρωτεϊνική, που θα λατρέψεις!
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 αυγά και 2-3 ασπράδια επιπλέον
- 1 κουτί τριμμένη ντομάτα ή 2-3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 100 γρ cottage ή 60 γρ φέτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρεξάκι βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το κρεμμύδι μας σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στις αντιστάσεις στον φούρνο ακουμπώντας το ταψάκι στον πάτο του φούρνου για να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
- Μόλις απομακρυνθούν τα υγρά και πήξει η ντομάτας μας, ρίχνουμε μέσα τον πελτέ και ύστερα τα αυγά και τα ασπράδια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ψήνουμε ξανά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά μας. Βγάζουμε το ταψάκι και ανακατεύουμε τον καγιανά.
- Τέλος προσθέτουμε το τυρί της επιλογής μας και σιγοψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να δέσει το φαγητό μας.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με ψωμάκι, φρυγανιές, κριτσίνια ή ακόμη και μέσα σε σάντουιτς ή τορτίγια!
DILET
- Κάθε μερίδα αποδίδει περίπου 200-250 θερμίδες και τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Μπορείτε να το καταναλώσετε ως κύριο γεύμα, ελαφρύ βραδινό ή ακόμη και brunch!
- Μπορείτε μέσα να προσθέσετε επιπλέον υλικά όπως πιπεριά, καρότο ή ακόμη και λίγο σέλινο!
- Low carb, gluten free, vegetarian!
Καλή απόλαυση!