Γιουβετσάκι θαλασσινών!
Θέλεις ένα μαμαδίσιτικο φαγητό που να θυμίζει και λίγο καλοκαίρι ακόμα;
Σου έχω το απόλυτο γιουβετσάκι θαλασσινών, κατάλληλο για τα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια!
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ ανάμεικτα θαλασσινά κατεψυγμένα ή καλαμάρι κομμένο
- 250 γρ κριθαράκι ολικής (μισό πακέτο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 πακέτο τριμμένη ντομάτα (ή 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και τα καρυκεύματα μας.
- Ύστερα προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να πάρουν και αυτά μία βράση.
- Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα μας σε ταψάκι ή πυρέξ, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30 λεπτά μέχρι να χυλώσει το γιουβετσάκι μας. Τα τελευταία λεπτά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο για να εξατμιστεί όλο το νερό.
- Αποσύρουμε όταν είναι χυλωμένο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε προαιρετικά φρέσκο μαϊντανό ή κρεμμυδάκι!
- Σερβίρουμε και προαιρετικά με λίγο τριμμένο κασέρι!
DILET
- Κάθε μερίδα αποδίδει 400 θερμίδες και τουλάχιστον 28 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Μπορείτε να προσθέσετε αντί για κριθαράκι, ρύζι, κινόα ή πλιγούρι!
- Μπορείτε να τελειώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι και να αποφύγετε τον φούρνο. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και αφήστε να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι και χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσει!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θαλασσινό θέλετε ή ακόμη και ψάρι που σας έχει περισσέψει!
Καλή απόλαυση!