Dilet | Βιολέτα ΧρόνηDilet | Βιολέτα Χρόνη

info@dilet.gr

 Καλέστε με: (+30) 6947231783
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΛΜΥΡΕΣ
    • ΓΛΥΚΕΣ
  • BLOG
  • SHOP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  • ΚΑΛΑΘΙ
Back
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΑΛΜΥΡΕΣ
    • ΓΛΥΚΕΣ
  • BLOG
  • SHOP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  • ΚΑΛΑΘΙ
  • Home
  • Blog
  • Dilet
  • Γιουβετσάκι θαλασσινών!

Dilet

28 Σεπ

Γιουβετσάκι θαλασσινών!

  • By dilet
  • In Dilet, Αλμυρές, Διατροφη, Συνταγες
  • 0 comment

Θέλεις ένα μαμαδίσιτικο φαγητό που να θυμίζει και λίγο καλοκαίρι ακόμα; 

 

Σου έχω το απόλυτο γιουβετσάκι θαλασσινών, κατάλληλο για τα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια!

 

Υλικά για 4 μερίδες 

  • 500 γρ ανάμεικτα θαλασσινά κατεψυγμένα ή καλαμάρι κομμένο
  • 250 γρ κριθαράκι ολικής (μισό πακέτο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πακέτο τριμμένη ντομάτα (ή 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  2. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και τα καρυκεύματα μας.
  3. Ύστερα προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να πάρουν και αυτά μία βράση. 
  4. Τέλος, προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα μας σε ταψάκι ή πυρέξ, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. 
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 30 λεπτά μέχρι να χυλώσει το γιουβετσάκι μας. Τα τελευταία λεπτά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο για να εξατμιστεί όλο το νερό. 
  7. Αποσύρουμε όταν είναι χυλωμένο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε προαιρετικά φρέσκο μαϊντανό ή κρεμμυδάκι!
  8. Σερβίρουμε και προαιρετικά με λίγο τριμμένο κασέρι!

 

DILET

  • Κάθε μερίδα αποδίδει 400 θερμίδες και τουλάχιστον 28 γραμμάρια πρωτεΐνης!
  • Μπορείτε να προσθέσετε αντί για κριθαράκι, ρύζι, κινόα ή πλιγούρι!
  • Μπορείτε να τελειώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι και να αποφύγετε τον φούρνο. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και αφήστε να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι και χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσει!
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θαλασσινό θέλετε ή ακόμη και ψάρι που σας έχει περισσέψει!

Καλή απόλαυση!

  • Share:
Avatar photo
dilet

You may also like

Overnight oats με γεύση cheesecake!

  • 29 Ιουνίου, 2025
  • by dilet
  • in Dilet
Θέλεις ένα γλυκό πρωινό με γεύση από το αγαπημένο σου γλυκό cheesecake? Θέλεις ένα πρωτεινικό πρωινό που να ξεφεύγει...
Poke bowl με γαρίδες και κινόα!
27 Ιουνίου, 2025
Παγωτό φιστίκι!
25 Ιουνίου, 2025
Banoffee σε ποτήρι!
22 Ιουνίου, 2025

Leave A Reply Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Dilet
  • Αλμυρές
  • Ασκηση
  • Γλυκές
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Συνταγες

Recent Posts

Overnight oats με γεύση cheesecake!
29Ιούν,2025
Poke bowl με γαρίδες και κινόα!
27Ιούν,2025
Παγωτό φιστίκι!
25Ιούν,2025

Ετικέτες

animal protein bars beach bread breakfast brunch cake cheese chicken chocolate cooking cottage cottage cheese dairy products diet dilet eggs exercise food fruits health healthy healthy food healthy ice cream ice cream light meals no sugar nosugar nutrition oats pancakes pizza protein recipes salad salads snacks soya sports summer sweet sweets vacation yoghurt

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(+30) 6947231783

info@dilet.gr

ΑΘΗΝΑ: Γρηγορίου Λαμπράκη 15, Γλυφάδα

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • BLOG
  • Συνταγες

Social Links

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram

Newsletters

Εγγραφείτε στο Newsletter για φρέσκες ενημερώσεις, προσφορές και δώρα.

© Copyright 2022 Dilet All Right Reserved. Designed by webheaven.gr.

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ