Γιαουρτοζελέ!

Ποιος δεν θέλει το πιο νόστιμο και δροσιστικό γλυκάκι του καλοκαιριού;
Ποιος δεν θέλει ένα γλυκό με ελάχιστες θερμίδες και φουλ στην πρωτεΐνη;
Σου έχω το πιο νόστιμο γλυκάκι για τις δύσκολες ζεστές ημέρες
Υλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ γιαούρτι 2%
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι χωρίς ζάχαρη
- Προαιρετική βάση για 4 μπολάκια: 60 γρ βρόμη τριμμένη ή 4 μπισκότα distevie + 60 γρ βούτυρο καρπού
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις το ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πάρουμε μία λεία μους.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να παγώσουν για 2-3 ώρες.
- Προαιρετικά μπορείτε να δημιουργήσετε μία μπισκοτένια βάση από κάτω. Ανακατεύουμε την τριμμένη βρόμη ή τα τριμμένα μπισκότα μας με του βούτυρο καρπού. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σαν βάση μπισκότου σε ποτήρια ή ταψάκι! Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του ζελέ που φτιάξαμε
DILET
- Κάθε μερίδα χωρίς βάση αποδίδει περίπου 40 θερμίδες ενώ με τη βάση περίπου 200 θερμίδες!
- Μπορείτε να φτιάξετε μισά χωρίς βάση για ελαφρύ σνακ ή γλυκάκι και μισά με βάση ως πρωινό ή πιο χορταστικό σνακ!
- Είναι gluten free, vegetarian και low carb. Αν θέλετε Lactose free χρησιμοποιήστε γιαούρτι χωρίς λακτόζη
- Δεν ενδείκνυται για άτομα με ευερέθιστο έντερο καθώς το ζελέ περιέχει γλυκαντικά που επηρεάζουν το έντερο στα άτομα αυτά.
Καλή απόλαυση!