Αλμυρό carrot cake!

Θέλεις ένα αλμυρό σνακ ή πρωινό που να ξεφεύγει από τα κλασικά;
Θέλεις να αξιοποιήσεις τα καρότα σου με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για αλμυρό carrot cake, ιδανικό για σνακ ή πρωινό που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά για 9 κομμάτια
- 2 αυγά + 2 ασπράδια ή 3 αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 100 γρ cottage (ή 300 γρ γιαούρτι συνολικά)
- 350 γρ καρότα τριμμένα
- 200 γρ φέτα light
- 200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. baking powder
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα καρότα μας στον τρίφτη είτε στο πολύ λεπτό είτε στο μέτριο τρίφτη ότι σας αρέσει. Εναλλακτικά μπορείτε να τα μπλεντάρετε στο multi έως ότου γίνουν θρύμματα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα καρότα, τα αυγά, το γιαούρτι, το cottage, το ελαιόλαδο και ανακατεύομε πολύ καλά.
- Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder τα μπαχαρικά και ξανά ανακατεύουμε.
- Τέλος τρίβουμε τη φέτα μας και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Στρώνουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Προαιρετικά όταν ψηθεί μπορείτε να γαρνίρετε με αλμυρό frosting
- Για το αλμυρό frosting: 100 γρ γιαούρτι, 2 κ.σ. τυρί κρέμα, 30 γρ φέτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, άνηθος
DILET
- Βγαίνουν 9 χοντρά κομμάτια και κάθε κομμάτι αποδίδει 210 θερμίδες και τουλάχιστον 14 γραμμάρια πρωτεΐνης με 20 γραμμάρια υδατανθράκων! Μπορείτε να το κάνετε και σε μεγαλύτερο ταψί και να βγουν πιο λεπτά και ελαφριά.
- Μπορείτε να το καταναλώσετε ως πρωινό 1-2 κομμάτια ή ως κύριο γεύμα 2-3 κομμάτια ανάλογα με τις ανάγκες σας.
- Ιδανικό για σνακ εκτός σπιτιού, ελαφρύ γεύμα στη δουλειά ή το σχολείο.
- Μπορείτε να προσθέσετε όποιο τυρί σας αρέσει όπως gouda ή άλλο λευκό τυρί.
- Gluten free αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρόμης ή αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Καλή απόλαυση!