Φριτάτα λαχανικών με τορτίγιες!

Θέλεις ένα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα πρωτεϊνικό γεύμα που θα σε χορτάσει για πολλές ώρες τότε σου έχω την απόλυτη συνταγή!
Ιταλική ομελέτα – Frittata με έξτρα τορτίγιες! Ένα γεύμα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πίτσα, ομελέτα, πίτα, αλλά όπως και να το ονομάσεις είμαι σίγουρη ότι απλά θα το λατρέψεις!
Υλικά για 4 κομμάτια
- 3 τορτίγια μέτριο μέγεθος ή high protein
- 2 αυγά και 2-3 ασπράδια
- 200 γρ cottage
- 1 μικρή πατάτα
- μισό μπρόκολο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο
- Προαιρετικά κασέρι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα ή στο airfryer για 25-30 λεπτά.
- Πλένουμε το μπρόκολο και το βράζουμε ή το ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με το cottage και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Μόλις τα λαχανικά ετοιμαστούν ξεκινάμε τις στρώσεις.
- Στη βάση από ένα ταψάκι ή πυρεξάκι βάζουμε την μία τορτίγια, προσθέτουμε λίγο μπρόκολο και λίγη πατάτα, προσθέτουμε λίγο από το μείγμα των αυγών και κουνάμε να πάει παντού.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την δεύτερη τορτίγια τα υπόλοιπα λαχανικά μας και λίγο ακόμα από το μείγμα των αυγών.
- Τέλος καλύπτουμε με την τελευταία τορτίγια και περιχύνουμε το υπόλοιπα μείγμα των αυγών.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή το airfryer σας.
DILET
- Κάθε κομμάτι αποδίδει περίπου 240 θερμίδες και τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης με μόλις 22 γραμμάρια υδατανθράκων.
- Μπορείτε να το απολαύσετε είτε ως πρωινό είτε ως ελαφρύ γεύμα μαζί με σαλάτα!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγιες με έξτρα πρωτεΐνη για να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό!