Ταχινόψωμα με 5 υλικά!
Μήπως ψάχνεις ένα πεντανόστιμο πανεύκολο και γλυκό πρωινό;
Μήπως λιγουρεύεσαι εκείνη την ταχινόπιτα του φούρνου αλλά δεν ξέρεις πως να την φτιάξεις;
Σου έχω πανεύκολη συνταγή για ταχινοψωμάκια με μόλις 5 βασικά υλικά που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά για 4 ψωμάκια (ζύμη)
- 1 κούπα αλεύρι (περίπου 250 γραμμάρια)
- μισή κούπα νερό χλιαρό (120 mL)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κανέλα
- 1 κ.γ. μαγιά ξερή
Υλικά για τη γέμιση:
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.γ. μέλι
- Προαιρετικά αν θέλεις να κάνεις σοκολατένια: 2 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση:
- Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και 1 κουταλιά από το αλεύρι και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης και την ενεργοποιημένη μαγιά και πλάθουμε είτε με τα χέρια μας είτε στο μίξερ με γάντζο
- Αφήνουμε το μείγμα της ζύμης για μισή ώρα σε θερμό μέρος να φουσκώσει (προαιρετικά).
- Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε το ζυμαράκι μας είτε με πλάστη είτε με ένα ποτήρι.
- Προσθέτουμε εσωτερικά τα υλικά της γέμισης το ταχίνι και το μέλι και αφήνουμε λίγο κενό στην άκρη του ζυμαριού για να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.
- Τυλίγουμε σε ρολό. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κόψετε σε ατομικές μερίδες ή να δημιουργήσετε μία μεγάλη στρογγυλή πίτα σαν σαλιγκάρι και να κόψετε μετά σε μερίδες.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά, έως ότου η ζύμη έχει πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Σερβίρουμε με έξτρα κανέλα, μέλι, τριμμένα καρύδια ή κρύο γιαούρτι που ταιριάζει πολύ!
DILET
- Κάθε ψωμάκι αποδίδει 400 θερμίδες. Ιδανικό για πρωινό ή μικρότερη ποσότητα ως σνακ!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ταχίνι κάποιο άλλο βούτυρο καρπού ή κουβερτούρα και να κάνετε σοκολατένια ψωμάκια.
- Ιδανικά χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής άλεσης για περισσότερες φυτικές ίνες.
- Η συνταγή είναι νηστίσιμη και vegan αν αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης.
Καλή απόλαυση!