Μπουγιουρντι light!

Αν θέλεις το πιο εύκολο και νόστιμο Θεσσαλονικιώτικο ορεκτικό, τότε θα φτιάξεις μπουγιουρντί!!
Εγώ στο ετοίμασα στην λίγο πιο Light εκδοχή του για να μπορείς να το απολαμβάνεις ακόμη και κάθε μέρα!
Υλικά για 1 μικρό πυρεξάκι
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι
- 50 γρ φέτα light
- 50 γρ κασέρι Ligh
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμος, πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρεξάκι ή ταψάκι ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι και ξανά ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθούν τα τυριά μας.
- Σερβίρουμε ζεστό!
DILET
- Κάθε πυρεξάκι αποδίδει συνολικά περίπου 400 θερμίδες.
- Ιδανικό για ορεκτικό ή ακόμη και ατομικό ελαφρύ γεύμα!
- Μπορείτε να συνοδεύσετε με φρέσκο ψωμί, παξιμάδια ή κριτσίνια!
- Μπορείτε μέσα προαιρετικά να βάλετε και λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας για να γίνει ακόμη πιο μαμαδίστικο!
Καλή απόλαυση!