Superfood Yoghurt Bars!
Ο καιρός τον Σεπτέμβρη, σίγουρα δεν θυμίζει φθινόπωρο ή δεν θέλουμε να θυμίζει!
Οπότε ας κρατήσουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα στη ζωή μας, με τις πιο δροσερές ενεργειακές μπάρες γιαουρτιού πλούσιες σε υπερτροφές και πρωτεΐνη, που θα σε κρατήσουν χορτάτο για ώρες και θα σε γεμίσουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία με ελάχιστες θερμίδες!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι μα ότι υλικά έχουν ξεμείνει στο σπίτι, καθώς οι επιλογές, οι ποσότητες και οι αναλογίες των υλικών εξαρτώνται από τις αγαπημένες σας γεύσεις και τις προμήθειες που έχετε!
Υλικά
✔️500γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
✔️μισή κούπα νιφάδες βρόμης
✔️μισή κούπα τριμμένους-σπασμένους ξηρούς καρπούς
✔️1κ.σ. λιναρόσπορος
✔️1κ.σ. σπόρους chia
✔️1κ.σ. τρούφα μαύρης σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
✔️2κ.σ. ταχίνι ή βούτυρο καρπού
✔️1κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
1️⃣Απλώνουμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψάκι ή σε λαμαρίνα και στρώνουμε πάνω ομοιόμορφα το γιαούρτι σε σχήμα ορθογώνιο.
2️⃣Ρίχνουμε την βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και την τρούφα, ομοιόμορφα να καλύψουν το γιαούρτι.
3️⃣Περιχύνουμε με το βούτυρο καρπού (ή το ταχίνι) και το μέλι και πάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του γιαουρτιού.
4️⃣Τοποθετούμε την λαδόκολλα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα μας.
5️⃣Βγάζουμε από την κατάψυξη και σπάμε το μείγμα του γιαουρτιού με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια-μπάρες. Απολαμβάνουμε τις μπάρες παγωμένες.
6️⃣Αποθηκεύουμε τις υπόλοιπες στην κατάψυξη. Αν τις καταναλώσουμε μετά από ημέρες πιθανόν να είναι πολύ παγωμένες (λόγω υψηλής ψύξης), οπότε ξεπαγώστε τη μπάρα που θέλετε να καταναλώσετε 10-15 λεπτά πριν.
DILET
💡Οι μπάρες θα έχουν ακανόνιστο σχήμα καθώς δεν μπορούν να σπάσουν ομοιόμορφα. Μπορείτε να καταναλώσετε τα πιο μικρά κομματάκια ως γλυκάκι μετά το φαγητό, και τα πιο μεγάλα κομμάτια ως ενδιάμεσο σνακ ή ως προ-προπονητικό σνακ!
💡Η συνταγή βγάζει κατά προσέγγιση 10 μεγάλες μπάρες με 100-120 θερμίδες και τουλάχιστον 8-10 γραμμάρια πρωτεΐνης η καθεμία. Οι μικρότερες μπάρες θα περιέχουν τις μισές περίπου θερμίδες και την μισή ποσότητα πρωτεΐνης.
💡Αν νηστεύετε ή είστε vegan χρησιμοποιήστε γιαούρτι σόγιας!
💡Αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, παραλείψτε τους και χρησιμοποιήστε μόνο ταχίνι!
💡Επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φρούτα όπως cranberries, σταφίδες, goji-berries, ινδοκάρυδο, άλλα δημητριακά ή άλλους σπόρους κ.α.!
💡Η συνταγή ενδείκνυται και για προετοιμασία μαζί με παιδιά, καθώς αποτελεί μια διασκεδαστική και απλή διαδικασία με την προσθήκη των υλικών στο γιαούρτι. Επίσης μπορεί να καταναλωθεί από τους μικρούς μας φίλους αρκεί να αποψυχθούν και να είναι λιγότερο κρύες και σκληρές!
Περιμένω εντυπώσεις! Καλή απόλαυση!