Soft cookies με ρεβίθια!

Θέλεις ένα γλυκάκι για τις δύσκολες ώρες, πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες;
Θέλεις να κρύψεις το όσπριο στο παιδί σου;
Σου έχω τα απόλυτα μαλακά σοκολατένια μπισκότα με ρεβίθια, που θα λατρέψεις και κανείς δεν θα καταλάβει το κρυφό συστατικό!
Υλικά για 12 soft cookies
- 1 αυγό
- 100 γρ ρεβίθια ξερά (200-220 γρ βρασμένα)
- 70 γρ μέλι
- 100 γρ βούτυρο καρπού ή ταχίνι
- 2 κ.σ. κακάο
- 100 γρ αλεύρι βρόμης ή ολικής
- 1κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 βανιλλίνη
- 50 γρ κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βράζουμε καλά τα ρεβίθια μας και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 1 σφηνάκι γάλα ή νερό
- Προσθέτουμε μέσα και το αυγό μέχρι να πάρουμε μία λεία μάζα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ, το βούτυρο καρπού, το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε ύστερα το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ,
- Τέλος προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Με 2 κουτάλια σχηματίζουμε μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Τα μπισκότα μας θα είναι μαλακά οπότε μην τα ξεροψήσετε.
DILET
- Κάθε μπισκότο αποδίδει 150 θερμίδες και τουλάχιστον 7 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Ιδανικό σνακ ή ακόμη και πρωινό μαζί με ένα κεφίρ
- Ιδανικό για παιδιά που δεν καταναλώνουν εύκολα τα όσπριά τους.
Καλή απόλαυση!