Chocolate Protein Pudding!
Μήπως έχεις εθιστεί κι εσύ με αυτές τις viral πουτίγκες που έγιναν διάσημες μέσα σε λίγες ημέρες;
Μήπως θες να φτιάξεις ένα αντίστοιχο πρωτεϊνικό γλυκάκι στο σπίτι σου για να μη χρειαστεί να τις ξανά ψάξεις στα ράφια των σουπερμάρκετ;
Σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική πρωτεϊνική πουτίγκα, με ελάχιστα υλικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!
Υλικά για 4 πουτίγκες:
✔️2 κούπες γάλα 2% (400-450mL)
✔️2 κ.σ. κορνφλάουρ (20γρ)
✔️2 scoop whey protein (chocolate flavor)
✔️2κ.σ. κακάο
✔️2κ.σ. μέλι
✔️Προαιρετικά: 2 κομμάτια μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
1️⃣Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα, μαζί με το κακάο και το μέλι. Ανακατεύουμε ελαφρώς να διαλυθεί το μέλι και το κακάο και περιμένουμε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού (λίγες μπουρμπουλήθρες να αρχίζουν να αχνοφαίνονται στην επιφάνεια). Σε αυτό το σημείο μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στο γάλα και 2 κομμάτια σοκολάτα της αρεσκείας σας για να αποκτήσει περισσότερο άρωμα και πιο πλούσια υφή!
2️⃣Παράλληλα σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με λίγο λίγο νερό ή λίγο από το γάλα της συνταγής (2 κουταλιές κορνφλάουρ με 4 κ.σ. υγρό) μέχρι να διαλυθεί καλά
3️⃣Μόλις το γάλα αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το διαλυμένο κορνφλάουρ και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
4️⃣Με ένα σύρμα, ανακατεύουμε ζωηρά και διαρκώς το μείγμα μέχρι να πήξει (να δημιουργηθεί μία κρεμούλα). Μην σταματήσετε να ανακατεύετε γιατί το μείγμα θα κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας!
5️⃣Ανά διαστήματα, αν βλέπουμε ότι το μείγμα πετάει μεγάλες μπουρμπουλήθρες λόγω υψηλής θερμοκρασίας μπορούμε να αποσύρουμε λίγο την κατσαρόλα από το μάτι και να συνεχίζουμε να ανακατεύουμε εκεί για λίγα δευτερόλεπτα. Η διαδικασία μέχρι να λάβουμε μία τέλεια λεία υφή κρέμας διαρκεί περίπου 4-5 λεπτά και όχι παραπάνω.
6️⃣Σβήνουμε το μάτι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε πάγκο ή πιο δίπλα. Προσθέτουμε τα scoops πρωτεΐνης και ανακατεύουμε είτε με μία το σύρμα είτε με μία μαρίζ απαλά έως ότου η πρωτεΐνη γίνει ένα με την κρέμα που φτιάξαμε. Δεν θέλουμε να πήξει άλλο ούτε να έχει σβόλους (μικρά μπαλάκια από τη σκόνη πρωτεΐνης!).
7️⃣Χωρίζουμε το μείγμα σε μπολάκια και παγώνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
8️⃣Σερβίρουμε με λίγη τρούφα, ινδοκάρυδο, ξηρούς καρπούς και απολαμβάνουμε!
Dilet
💡 Αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο σκεύασμα πρωτεΐνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο high protein γάλα και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία παραλείποντας το τελευταίο βήμα με την προσθήκη της πρωτεΐνης. Θα λάβετε ένα αποτέλεσμα περισσότερο με υφή ελαφριάς κρέμας.
💡Κάθε πουτίγκα αποδίδει 100-120 θερμίδες και περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης!
💡Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γεύση πρωτεΐνης βανίλια ή μπισκότο και να παραλείψετε το κακάο αν θέλετε να κάνετε τις πουτίγκες λευκές!
💡Αν νηστεύετε ή είστε vegan χρησιμοποιήστε φυτικό γάλα κατά προτίμηση σόγιας που πήζει ευκολότερα.
💡Μπορείτε να απολαύσετε την πουτίγκα ως σνακ μαζί με ένα φρούτο ή ως μεταπροπονητικό σνακ με λίγη βρόμη και ξηρούς καρπούς!
💡Προτιμήστε να φτιάξετε τις δικές σας πουτίγκες, χωρίς πρόσθετα, γλυκαντικά και συντηρητικά!
Thank me later!