5 tips για σταθερά σάκχαρα!

Αν κι εσύ θέλεις να κρατήσεις τη γλυκόζη στο αίμα σου σταθερή, και να αποφύγεις τυχόν υπογλυκαιμίες που θα σε οδηγήσουν στο τσιμπολόγημα, τότε σίγουρα χρειάζεσαι τα παρακάτω 5 tips!
5 TIPS
1️⃣Μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα. Έτσι θα αποφύγεις μία υπογλυκαιμία από την πολύωρη ασιτίτα και φυσικά θα έχεις πάντοτε ενέργεια!
2️⃣Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη. Θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες και φυσικά θα ομαλοποιήσει τα επίπεδα του σακχάρου όλη την ημέρα.
3️⃣Επέλεξε τρόφιμα μετρίου ή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για παράδειγμα, επέλεξε ολόκληρο πορτοκάλι ή αχλάδι με τη φλούδα, μακαρόνια spaghettii, γλυκοπατάτες, καστανό ρύζι κ.α. Απέφυγε τους χυμούς που έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μεγάλη ποσότητα ευαπορρόφητων υδατανθράκων όπως οι υδατάνθρακες στο γάλα, καθώς απορροφώνται άμεσα και γρήγορα, αυξάνοντας απότομα τη γλυκόζη στο αίμα.
4️⃣Βάλε στη ζωή σου τα ολικής άλεσης δημητριακά. Προτίμησε το ψωμί ολικής, τα κριτσίνια σικάλεως και τα ψευδοδημητριακά όπως η κινόα και το φαγόπυρο τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , οι οποίες βοηθούν στην ομαλότερη και πιο σταδιακή είσοδο της γλυκόζης στα κύτταρα. Τα λευκά προϊόντα, θα σοτ δώσουν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες αλλά την μισή ποσότητα φυτικών ινών.
5️⃣Κάνε “έξυπνους” διατροφικούς συνδυασμούς. Συνδύασε τους υδατάνθρακες με καλές πηγές λιπαρών όπως ταχίνι, ξρηούς καρπούς, αβοκάντο, ελιές και καλές πηγές πρωτεϊνών όπως κρέας, ψάρι, αυγά, τυρί, γιαούρτι. Περισσότερους συνδυασμούς θα βρεις εδώ!
Δεν χρειάζεται να συντρέχει κάτι παθολογικό για να κρατάμε τα σάκχαρά μας σταθερά. Τα απότομα σκαμπανευάσματα και οι μεταβολές δημιουργούν ένα γενικότερα στρες στον οργανισμό που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε!