Ταρτάκια λεμονιού!

Θέλεις ένα δροσερό γλυκάκι έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο;
Θέλεις ένα γλυκό σνακάκι πλούσιο σε πρωτεΐνη;
Σου έχω τα απόλυτα ταρτάκια με γέμιση γιαουρτιού-λεμονιού που θα λατρέψεις!
Υλικά για 10 ταρτάκια
- 120 γρ καρύδια
- 40 γρ τριμμένη βρόμη (εναλλακτικά μπορείτε 160 γρ μόνο ξηρούς καρπούς)
- 100 γρ χουρμάδες
- 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό από μισό λεμόνι και ξύσμα
- εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα καρύδια μας και την βρόμη.
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό και τους μπλεντάρουμε με 2-3 κ.σ. από το νερό τους μέχρι να πάρουμε την κλασική χουρμαδόπαστα.
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη βρόμη με την χουρμαδόπαστα και προσθέτουμε και το φιστικοβούτυρο.
- Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί παίρνουμε λίγη ποσότητα και δημιουργούμε ταρτάκια μέσα σε θήκες για Muffins. Κάνουμε ουσιαστικά μία στρογγυλή βάση με ένα βαθούλωμα στην μέση για να μπει η γέμιση.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια για 10-12 λεπτά στους 180 να γίνουν τραγανά.
- Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το ξύσμα και προαιρετικά βανίλια.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια μας με τη γέμιση και παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Απολαμβάνουμε!
DILET
- Κάθε ταρτάκι αποδίδει 150 θερμίδες και τουλάχιστον 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια φυτικών ινών.
- Μπορείτε μέσα στην γέμιση γιαουρτιού να βάλετε και 1-2 κ.σ. τυρί κρέμα για πιο πλούσια υφή.
- Μπορείτε αντί για καρύδια να χρησιμοποιήσετε φουντούκια ή άλλο ξηρό καρπό.
- Vegetarian, low carb, gluten free
Καλή απόλαυση!