Σπιτική γκρανόλα δημητριακών!
Πόσα συστατικά διαβάζεις σε μία ετικέτα από δημητριακά του εμπορίου;
Πόσο δύσκολο σου φαίνεται να φτιάξεις τα δικά σου δημητριακά;
Σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική γκρανόλα δημητριακών με λίγα υλικά έτοιμη σε μόλις μισή ώρα για να έχεις έτοιμο το αγαπημένο σου πρωινό εύκολα και γρήγορα!
Υλικά για 1 μικρό βαζάκι (4-5 μερίδες)
- 80 βρόμη
- 30 γρ αμύγδαλο φιλέ ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 30 γρ καρύδια
- 20 γρ σταφίδες
- 40 γρ μέλι
- 50 γρ φυστικοβούτυρο
- Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Ανά διαστήματα ανακατεύουμε την γκρανόλα με ένα κουτάλι για να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάμε με τα χέρια μας τη γκρανόλα σε μικρά και μεγάλα κομμάτια και προαιρετικά προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Αποθηκεύουμε σε βάζο ή σε αεροστεγές μπολάκι.
- Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι!
DILET
- Κάθε μερίδα των 50 γραμμαρίων αποδίδει 220 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης!
- Μπορείτε να συνοδεύσετε με γιαούρτι, κεφίρ ή γάλα για έξτρα πρωτεΐνη ή να την καταναλώσετε σαν σνακ!
- Αντί για μέλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης (vegan) ή σιρόπι σφενδάμου (ευερέθιστο έντερο).
- Μπορείτε να προσθέσετε ότι μα ότι υλικό επιθυμείτε μέσα όπως διαφορετικούς ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους κτλ.
- Κατάλληλο και για παιδιά άνω του 1 έτους χωρίς αλλεργίες.
Καλή απόλαυση!