Πρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!
Θέλεις ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη το οποίο μπορεί να γίνει ακόμη και κύριο γεύμα;
Θέλεις να φτιάξεις την μυρωδάτη σπανακόπιτα που λιγουρεύεσαι αλλά δεν έχεις τον χρόνο για την κλασική συνταγή;
Σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα υλικά!
Υλικά για 8 κομμάτια
- 1 αυγό + 2 επιπλέον ασπράδια
- 100 γρ γιαούρτι 2%
- 100 γρ cottage 4%
- 200-300 γρ σπανάκι
- 60 γρ κασέρι light ή φέτα light
- 100 γρ αλεύρι βρόμης ή ολικής
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. baking powder
- αλάτι, πιπέρι, δυόσμος, ρίγανη
Εκτέλεση
- Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του και αποσύρουμε.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα ασπράδια, το γιαούρτι, το cottage, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μπαχαρικά και τέλος το σωταρισμένο σπανάκι.
- Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε φόρμα για τάρτα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε σκέτη ή με γιαούρτι.
DILET
- Κάθε κομμάτι αποδίδει 120 θερμίδες και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον υλικά όπως κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο, μαϊντανό..
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τυριά θέλετε.
- Αν δεν σας αρέσει το cottage χρησιμοποιήστε 200 γρ γιαούρτι συνολικά.
Καλή απόλαυση!