Πατατοκροκέτες φούρνου!
Θέλεις ένα αλμυρό ορεκτικό, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά που θα θυμίζει τα αγαπημένα σου τηγανητά εδέσματα;
Σου έχω την απόλυτη συνταγή για σπιτικές πατατοκροκέτες φούρνου, πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλές σε λιπαρά που είμαι σίγουρη ότι θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά
- 400 γρ πατάτες
- 50 γρ αλεύρι ολικής ή βρόμη
- 100 γρ κασέρι τριμμένο ή παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
- Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο κασέρι και τα καρυκεύματα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πλαάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνου ή στο air fryer για 20-30 λεπτά.
- Ενδιάμεσα μπορείτε να αναποδογυρίσετε για γίνουν οι κροκέτες τραγανές σε όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε με κάποιο ντιπ γιαουρτιού και σαλάτα!
DILET
- Κάθε κροκέτα αποδίδει 6 θερμίδες και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης .
- Vegetarian και gluten free με αλεύρι βρόμης.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε ακόμη και τόφου τριμμένο αν νηστεύετε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτα κανονική ή γλυκοπατάτα.
- Αποθηκεύονται και στην κατάψυξη.
Καλή απόλαυση!