Μους σοκολάτας με βραστό αυγό!

Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται μπορείς να φτιάξεις μους σοκολάτας με αυγά βραστά και πιστεψέ με, ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ!
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, θα σε χορτάσει για ώρες και θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Ξέρετε την αγάπη μου για τα αυγά οπότε μόλις είδα αυτή τη συνταγή να γίνεται viral δεν μπορούσα να μην την δοκιμάσω και τελικά είναι πραγματικά καταπληκτική!
Υλικά για 2 μπολάκια
- 2 βραστά αυγά (ή 1 και 1 ασπράδι)
- 100 γρ γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αυγά μας 8-9 λεπτά (μέτρια σφιχτά)
- Προσθέτουμε τα αυγά στο μίξερ μαζί με το κακάο, το μέλι και το γιαούρτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία λεία υφή.
- Ανά διαστήματα ξεκολλάμε το μείγμα από τα τοιχώματα.
- Στο τέλος προσθέτουμε 1 παγάκι ή λίγες σταγόνες φυτικό γάλα για να πάρει ακόμη πιο λεία υφή το μείγμα μας. Αν θέλετε το παραλείπετε αυτό το βήμα.
- Σερβίρουμε σε 2 μπολάκια ισόποσα και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα, ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.
DILET
- Κάθε μπολάκι αποδίδει 160 θερμίδες και τουλάχιστον 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ αν προσθέσετε παραπάνω ασπράδια αυτή η ποσότητα θα αυξηθεί.
- Vegetarian, gluten free, low carb
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες.
- Μπορείτε να προσθέσετε επίσης κανέλα, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση.
- Μπορείτε να προσθέσετε και φυστικοβούτυρο και extra τραγανότητα και γεύση!
Καλή απόλαυση!